Мобилно меню

Условна присъда за 24-годишна, задигнала чужд автомобил, за да отиде за цигари

Изоставила колата край пътя, тъй като горивото в резервоара свършило
Условна присъда за 24-годишна, задигнала чужд автомобил, за да отиде за цигари
30

Варненският районен съд наложи условна присъда на 24-годишна жена, отнела противозаконно чужд автомобил. Престъпното деяние е извършено около полунощ на 10-и срещу 11-и февруари миналата година в село от областта. По това време подсъдимата била на гости на своя близка, но свършила цигарите и понеже магазинът в селото вече бил затворен, тя решила да потърси оставено отключено превозно средство за да се придвижи до Варна, съобщават от пресцентъра на съда.

24-годишната жена попаднала на незаключен автомобил с ремарке, открила ключа за стартера и заедно с домакинята си потеглила към града. По пътя подсъдимата откачила шумното ремарке и го изоставила. По-късно, вече на прибиране по обратния път към селото, чуждият автомобил загаснал поради липса на гориво. При опитите на подсъдимата да запали двигателя и да приведе отново колата в движение, се повредил стартерът. Тя изоставила без надзор колата, а на сутринта съсед на потърпевшия собственик разпознал автомобила му и разкаченото по пътя ремарке и му позвънил. За случая била уведомена полицията. Противозаконно отнетото чуждо моторно превозно средство е на стойност 5400 лева, като то е било оставено без надзор на пътя и с последвала по него повреда за около 50 лева, уточняват още от Варненския районен съд.

24-годишната жена е с чисто съдебно минало. По силата на постигнато между страните в съдебна зала споразумение, одобрено от съда и признаване на вината от страна на подсъдимата, ѝ е наложено наказание от 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. В нейна тежест са и направените по делото разноски на стойност над 1000 лева. Съдебният акт е окончателен.

2023 © Варна е

Задържаха извършителите на две взломни кражби

По случаите са образувани досъдебни производства
Задържаха извършителите на две взломни кражби
66

Служители на Четвърто РУ към ОД на МВР – Варна са разкрили и задържали извършителите на две взломни кражби в морския град.

В събота, няколко часа след подаване на сигнала, е задържан 26-годишен криминално проявен варненец, който, според първоначалната информация, проникнал в двора на къща в областния град, чрез срязване на оградната мрежа и е извършил кражба на 2 торби с гаечни ключове, отвертки, 4 автомобилни гуми с джанти и други вещи.  Образувано е досъдебно производство по случая.

Друга взломна кражба извършена в кв. „Аспарухово“ и станала дни по-рано, са разкрили полицаите от същото полицейско управление. 26-годишен варненец е проникнал в жилище, чрез взломяване на прозорец и е отнел бензинов трион, винтоверт, пистолет за горещ въздух, велосипед, куфар с инструменти, ъглошлайф и верижен трион. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство.

2023 © Варна е