Мобилно меню

Условна присъда за 34-годишен, задигнал златен синджир за 4000 лева

Извършителят се разкаял след престъпното деяние и върнал в дома на потърпевшия скъсания синджир
Условна присъда за 34-годишен, задигнал златен синджир за 4000 лева

Варненският районен съд наложи условно наказание на 34-годишен мъж, извършил грабеж на златен синджир през юни 2018 година. Съдът е одобрил постигнато споразумение между двете страни, като подсъдимият е признал вината си, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

Престъплението е осъществено късно вечерта на 27 юни 2018 година. Жертва на посегателството станал друг мъж, който докато вървял със свой родственик по улицата към дома си, бил нападнат в гръб от подсъдимия. 34-годишният подсъдим със сила издърпал от врата на пострадалия марков златен синджир, като веднага след това побягнал в неизвестна посока. Впоследствие извършителят се разкаял и върнал в дома на потърпевшия скъсания синджир. Стойността на отнетата при грабежа вещ е близо 4000 лева.

34-годишният мъж, извършил грабежа, е с чисто съдебно минало. Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалия. В тежест на подсъдимия остават направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага, уточняват от пресцентъра на Варненския районен съд.

2023 © Варна е

При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци
При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Трима мъже на 45, 46 и 47 години са задържани преди дни, при специализирана полицейска операция по линия противодействие разпространението на наркотични вещества. Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци.

При проведените процесуално-следствени действия на пет адреса и два автомобила ползвани от задържаните, криминалистите са намерили и иззели 50,33 г кокаин; 338,18 г хероин; 54,7 г метамфетамин; 1,73 г хашиш; електронни везни и сума от около 50 000 лева, в различна валута.

По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на компетентната прокуратура.

2024 © Варна е