Мобилно меню

Условна присъда за 34-годишен, задигнал златен синджир за 4000 лева

Извършителят се разкаял след престъпното деяние и върнал в дома на потърпевшия скъсания синджир
Условна присъда за 34-годишен, задигнал златен синджир за 4000 лева
46

Варненският районен съд наложи условно наказание на 34-годишен мъж, извършил грабеж на златен синджир през юни 2018 година. Съдът е одобрил постигнато споразумение между двете страни, като подсъдимият е признал вината си, съобщават от пресцентъра на съдебната институция.

Престъплението е осъществено късно вечерта на 27 юни 2018 година. Жертва на посегателството станал друг мъж, който докато вървял със свой родственик по улицата към дома си, бил нападнат в гръб от подсъдимия. 34-годишният подсъдим със сила издърпал от врата на пострадалия марков златен синджир, като веднага след това побягнал в неизвестна посока. Впоследствие извършителят се разкаял и върнал в дома на потърпевшия скъсания синджир. Стойността на отнетата при грабежа вещ е близо 4000 лева.

34-годишният мъж, извършил грабежа, е с чисто съдебно минало. Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалия. В тежест на подсъдимия остават направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага, уточняват от пресцентъра на Варненския районен съд.

2023 © Варна е

Задържаха извършителите на две взломни кражби

По случаите са образувани досъдебни производства
Задържаха извършителите на две взломни кражби
86

Служители на Четвърто РУ към ОД на МВР – Варна са разкрили и задържали извършителите на две взломни кражби в морския град.

В събота, няколко часа след подаване на сигнала, е задържан 26-годишен криминално проявен варненец, който, според първоначалната информация, проникнал в двора на къща в областния град, чрез срязване на оградната мрежа и е извършил кражба на 2 торби с гаечни ключове, отвертки, 4 автомобилни гуми с джанти и други вещи.  Образувано е досъдебно производство по случая.

Друга взломна кражба извършена в кв. „Аспарухово“ и станала дни по-рано, са разкрили полицаите от същото полицейско управление. 26-годишен варненец е проникнал в жилище, чрез взломяване на прозорец и е отнел бензинов трион, винтоверт, пистолет за горещ въздух, велосипед, куфар с инструменти, ъглошлайф и верижен трион. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство.

2023 © Варна е