Мобилно меню

Варненец задигна електронна игра и комплект за маникюр

33-годишният мъж проникнал в незаключено жилище
Варненец задигна електронна игра и комплект за маникюр

Полицаи от Първо районно управление към ОД на МВР - Варна са разкрили само за няколко часа извършителят на кражба, за която е подаден сигнал в полицията. Във връзка с престъплението е задържан 33-годишен варненец, известен на органите на реда с предишни криминални прояви.

В конкретния случай той проникнал през незаключена врата, в жилището на тъжителя и извършил кражба на игрална конзола, джойстик за нея, очила за виртуална реалност, професионален комплект за маникюр и прахосмукачка. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство, което е докладвано на прокуратурата, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР Варна.

2024 © Варна е

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна