Мобилно меню

Варненски криминалисти разбиха две оранжерии с 240 растения от рода на конопа

Задържани са двама мъже, единият рецидивист
Варненски  криминалисти разбиха две оранжерии с 240 растения от рода на конопа

Специализираната полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена от криминалисти на ОДМВР-Варна. В рамките на операцията са извършени процесуално-следствени действия в два апартамента - в жк „Чайка“ и жк „Трошево“.  На адресите са открити две оранжерии със засети общо 240 растения от рода на конопа, достигнали различен стадий на растеж.

Помещенията били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори и напоителни системи, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

Задържани са двамата наематели на жилищата – 36-годишен рецидивист и 35 годишен, които по първоначални данни са отглеждали растенията, работи се и по изясняване на участието им в разпространение на наркотични вещества.

По случаите са образувани досъдебни производства, разследването по които продължава под надзора на Районна прокуратура – Варна.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър ОД на МВР - Варна

При спецакция във Варненско: Разбиха наркооранжерия и откриха откраднато "Порше"

33-годишен варненец преобразувал стар пилчарник за престъпните си намерения
При спецакция във Варненско: Разбиха наркооранжерия и откриха откраднато "Порше"

Високотехнологична оранжерия за марихуана беше разбита при специализирана полицейска операция, проведена от служители на ОДМВР – Варна и ГДНП. При претърсване на имот в землището на с. Млада Гвардия, община Ветрино, полицаите открили закрита оранжерия за отглеждане на марихуана, оборудвана на мястото на стар пилчарник.

При процесуално-следствените действия са иззети 923 растения от рода на конопа в различен стадии на растеж и близо 2 килограма суха листна маса, както и климатици, генератори, система за вентилация.

В закрито помещение бил намерен лек автомобил "Порше", обект на престъпление, извършено в София. Установеният на място 33-годишен мъж от областния град, криминално проявен, владеещ имота, е задържан за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство, под наблюдение на Окръжна прокуратура, съобщават от пресцентъра на полицията.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър ОДМВР – Варна