Мобилно меню

Варненски криминалисти разбиха две оранжерии с 240 растения от рода на конопа

Задържани са двама мъже, единият рецидивист
Варненски  криминалисти разбиха две оранжерии с 240 растения от рода на конопа

Специализираната полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена от криминалисти на ОДМВР-Варна. В рамките на операцията са извършени процесуално-следствени действия в два апартамента - в жк „Чайка“ и жк „Трошево“.  На адресите са открити две оранжерии със засети общо 240 растения от рода на конопа, достигнали различен стадий на растеж.

Помещенията били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори и напоителни системи, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

Задържани са двамата наематели на жилищата – 36-годишен рецидивист и 35 годишен, които по първоначални данни са отглеждали растенията, работи се и по изясняване на участието им в разпространение на наркотични вещества.

По случаите са образувани досъдебни производства, разследването по които продължава под надзора на Районна прокуратура – Варна.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър ОД на МВР - Варна

При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци
При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Трима мъже на 45, 46 и 47 години са задържани преди дни, при специализирана полицейска операция по линия противодействие разпространението на наркотични вещества. Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци.

При проведените процесуално-следствени действия на пет адреса и два автомобила ползвани от задържаните, криминалистите са намерили и иззели 50,33 г кокаин; 338,18 г хероин; 54,7 г метамфетамин; 1,73 г хашиш; електронни везни и сума от около 50 000 лева, в различна валута.

По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на компетентната прокуратура.

2024 © Варна е