Мобилно меню

Варненски криминалисти разбиха пет оранжерии за канабис

Задържани са трима мъже
Варненски криминалисти разбиха пет оранжерии за канабис


Трима мъже са задържани в петък при акция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, осъществена от служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР Варна. Криминалистите извършили претърсване в три къщи за гости - две в с. Юнец и една в гр. Бяла. Там полицаите са открили общо 4 оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа.

Намерените и иззети са 324 броя зеленина, както и суха тревиста маса – около 10 кг.

В обособените помещения е имало и отделни сушилни, за преработка на продукцията, като във всяка една от стаите са били разположени високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за контрол на температурата и множество торове и препарати. 

Акцията срещу наркотичните вещества продължила и в местност „Прибой“, където криминалистите разбили още една оранжерия за отглеждане на канабис. Там оборудването е било идентично, а намерените растения са 100 бройки – в различен стадий на растеж. При последвалото претърсване в жилищата на задържаните, в гр. Варна са открити 16 100 лева.

Действията по документиране на извършената престъпна дейност продължават под надзора на Окръжна прокуратура. Към момента има образувани три досъдебни производства по чл. 354а и чл. 354в от НК, съобщават от пресцентъра на варненската полиция. 

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ОД на МВР - Варна

Ученици ограбиха възрастен човек в Морската градина

При нападението е използвана физическа сила
Ученици ограбиха възрастен човек в Морската градина

Грабеж, извършен чрез използване на физическа сила, са разкрили криминалистите от Второ РУ, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Варна.

Двама ученици са нападнали възрастен човек в Морската градина и чрез издърпване му отнели раница, в която имало мобилен телефон, банкови карти и лични документи.

Само за няколко дни служителите на реда установили и задържали извършителите в ареста, за срок до денонощие. По случая е образувано досъдебно производство и е докладван на прокуратурата.

2024 © Варна е