Мобилно меню

Варненски полицаи разкриха изборни престъпления при спецакция

При специализираната операция са открити множество списъци с имена, лични данни, както и пликове с пари и агитационни материали
Варненски полицаи разкриха изборни престъпления при спецакция

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, битовата престъпност и опазване на обществения ред, е проведена на територията на Варненска област, съобщават от ОД на МВР. Инспектирани са заложни къщи, автоморги, автосервизи и депа, питейни и увеселителни заведения, търговски обекти, финансови и кредитни институции. В рамките на акцията са проверени общо 1 920 граждани, 1 601 автомобила, издирени са 6 лица. Съставени са 189  акта и глоби по фиш за установяване на административни нарушени. Задържани са 66 лица за срок до 24 часа.

Криминалистите са намерили и иззели над два килограма марихуана, метамфетамин и хероин, немалка сума пари и електронна везна. В хода на извършенитe претърсвания са открити и множество списъци с имена, лични данни, както и пликове с пари и агитационни материали за предстоящите избори.

Регистрирани са 19 престъпления – пет от тях са по във връзка с политическите права на гражданите, а 11 са разкрити. Образувани са 16 досъдебни и три бързи производства. Съставени са 81 протокола за полицейско предупреждение.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ОД на МВР - Варна

Задържаха двама младежи, задигнали куриерска пратка

Нападнали и ударили доставчика който носел пакет със скъп лаптоп
Задържаха двама младежи, задигнали куриерска пратка

Двама 17-годишни младежи са заловени след спешно извършени оперативно-издирвателни дейности на екипи на Трето РУ към ОД на МВР - Варна. Те са задържани във връзка с извършено миналия петък престъпление. Младежите нападнали и ударили служител на куриерска фирма, който носел пакет със скъп лаптоп в момента, в който слязъл от асансьора на етажа в блок във варненския квартал Младост, за да достави пратката. Те взели пакета и избягали. В хода на оперативно-издирвателните дейности откраднатата вещ е намерена и приложена към образуваното досъдебно производство.

Младежите, които са познати на органите на реда с предишни криминални прояви, са задържани за срок до 24 часа, съобщават от пресцентъра на полицията. 

2024 © Варна е / снимката е илюстративна