Мобилно меню

Варненски полицаи задържаха 60-годишен рецидивист, укривал се 8 години

Мъжът бил обявен за общодържавно издирване
Варненски полицаи задържаха 60-годишен рецидивист, укривал се 8 години
30

 

60-годишен варненец, обявен за общодържавно издирване, беше заловен при акция на полицията в морската столица, проведена на територията на областния град. Мъжът се е укривал в продължение на 8 години, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Варна.

Той бил обявен за издирване за нуждите на досъдебно производство, водено в РУ гр. Левски, както и във връзка с влязла в сила присъда "Лишаване от свобода" за период от година и 10 месеца, за извършени престъпления на територията на гр. Раднево. Мъжът е бил издирван и във връзка с влязла в сила присъда "Лишаване от свобода" за две години и 6 месеца.

Беглецът от закона се издирва по водени срещу него досъдебни производства от СДВР, РУ гр. Левски и РУ гр. Асеновград. Работата на полицията била допълнително затруднена от факта, че от 2020 г., когато е изтекла давността на документите му за самоличност, те не са подновявани.

Задържаният е рецидивист, многократно осъждан за кражби, грабежи, противозаконно отнемане на МПС, притежание на наркотични вещества, измами и др.

2023 © Варна е

Задържаха извършителите на две взломни кражби

По случаите са образувани досъдебни производства
Задържаха извършителите на две взломни кражби
66

Служители на Четвърто РУ към ОД на МВР – Варна са разкрили и задържали извършителите на две взломни кражби в морския град.

В събота, няколко часа след подаване на сигнала, е задържан 26-годишен криминално проявен варненец, който, според първоначалната информация, проникнал в двора на къща в областния град, чрез срязване на оградната мрежа и е извършил кражба на 2 торби с гаечни ключове, отвертки, 4 автомобилни гуми с джанти и други вещи.  Образувано е досъдебно производство по случая.

Друга взломна кражба извършена в кв. „Аспарухово“ и станала дни по-рано, са разкрили полицаите от същото полицейско управление. 26-годишен варненец е проникнал в жилище, чрез взломяване на прозорец и е отнел бензинов трион, винтоверт, пистолет за горещ въздух, велосипед, куфар с инструменти, ъглошлайф и верижен трион. Инкриминираните вещи са намерени и приложени към образуваното досъдебно производство.

2023 © Варна е