Мобилно меню

Варненски полицаи задържаха наркодилър часове преди настъпването на 2023-та

Криминалистите иззели около 250 грама кокаин от дома и автомобила на 45-годишния мъж
Варненски полицаи задържаха наркодилър часове преди настъпването на 2023-та

Полицаи от Второ РУ във Варна са задържали наркодилър три часа преди настъпването на Новата година, при проверка на централна улица в града. 45-годишният варненец е известен на органите на реда с предишни криминални прояви.

При проверката през нощта на 31 декември, полицаите намерили у него 20 бр. полиетиленови пликчета с кокаин, като съставът им е потвърден от направената експертна справка.

Последвало претърсване на автомобила и обитаваното от мъжа жилище. В леката кола били намерени около 40 гр. бяло прахообразно вещество – кокаин, което било разпределено в прозрачни пликчета от около 1 гр. В квартирата на задържания, униформените намерили 136 бр. полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество – кокаин, сумата от 50 000 лева, електронна везна и  две торби съдържащи топчета кокаин. Общото иззето количество наркотично вещество е около 250 грама.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

Действията по разследването се осъществяват под наблюдение на Окръжната прокуратурата в града.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ОД на МВР Варна

Задържаха двама младежи, задигнали куриерска пратка

Нападнали и ударили доставчика който носел пакет със скъп лаптоп
Задържаха двама младежи, задигнали куриерска пратка

Двама 17-годишни младежи са заловени след спешно извършени оперативно-издирвателни дейности на екипи на Трето РУ към ОД на МВР - Варна. Те са задържани във връзка с извършено миналия петък престъпление. Младежите нападнали и ударили служител на куриерска фирма, който носел пакет със скъп лаптоп в момента, в който слязъл от асансьора на етажа в блок във варненския квартал Младост, за да достави пратката. Те взели пакета и избягали. В хода на оперативно-издирвателните дейности откраднатата вещ е намерена и приложена към образуваното досъдебно производство.

Младежите, които са познати на органите на реда с предишни криминални прояви, са задържани за срок до 24 часа, съобщават от пресцентъра на полицията. 

2024 © Варна е / снимката е илюстративна