Мобилно меню

Варненските криминалисти разкриха поредна наркооранжерия

Общата стойност на конфискуваното оборудване и приготвената тревиста маса е над 150 000 лева
Варненските криминалисти разкриха поредна наркооранжерия

Седемнадесета наркооранжерия от началото на годината разбиха варненските криминалисти при спецакция. Операцията по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера, съвместно с полицаи от Пето РУ към ОД на МВР Варна. Инспекцията е извършена в местност "Ален мак", в имот, обитаван от 45-годишен варненец, който е известен на органите на реда с предишни криминални прояви.

В къщата, криминалистите открили три помещения пригодени като оранжерии, оборудвана със система за контрол на влажността и температурата, вентилация и отглеждани 1216 растения, в различен стадий на растеж. Полицаите открили и друга стая, в която се сушал отглеждания коноп. Там служителите на реда намерили и иззели суха тревиста маса – над 4 кг. и голяма електронна везна.

Общата стойност на конфискуваното оборудване и приготвената тревиста маса е над 150 000 лева.

Нарушителят е задържан в ареста за срок от 24 часа. Действията по документиране на извършената престъпна дейност продължават под надзора на Окръжна прокуратура. Към момента има образувано  досъдебно производство, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимка: Пресцентър ОДМВР - Варна

Криминално проявен задигна раница на плажа във Варна

В раницата имало лични документи и пари, тя била оставена без надзор на плажната ивица
Криминално проявен задигна раница на плажа във Варна

Служителите на варненската полиция са задържали 59-годишен мъж, който е добре познат на служителите на реда и осъждан. Според събрани до момента данни, мъжът, който е жител на Благоевград, извършил кражба на раница, оставена без надзор на плажната ивица. В нея имало лични документи и пари. Мъжът е заловен от служителите на Първо РУ към ОД на МВР - Варна.

По случая е образувано досъдебно производство и събраните материали са предадени на прокуратурата, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е