Мобилно меню

Зачестяват случаите на кражби на дърва за огрев, алармират горските

Блокирани са 13 пространствени кубически метра незаконно добита дървесина само за седмица на територията на североизточна България
Зачестяват случаите на кражби на дърва за огрев, алармират горските

С понижението на температурите през последните дни зачестяват и случаите на бракониерски набези в горите. 13 пространствени кубически метра незаконно добита дървесина са задържали горските служители от системата на Североизточното държавно предприятие през изминалата седмица. Най-много дърва без контролна марка и билет са конфискувани в ДГС-Провадия, ДЛС-Паламара и ДГС-Генерал Тошево. Незаконните дървосекачи в Паламара са се разделили и са осъществили акцията си с един автомобил и две каруци, съобщават от Североизточното държавно предприятие. Още две каруци натоварени с откраднати дърва за огрев са задържали горските от ДЛС-Шерба, а една каруца е прибрана от служители на ДЛС-Черни Лом.

На нарушители са съставени 4 констативни протокола и 27 акта.

1064 проверки са извършени на територията на Североизтока за седмица, като най-много са при ловците – 471 и превозните средства – 268.

 

2023 © Варна е / снимка: СИДП

Задържаха двама младежи, задигнали куриерска пратка

Нападнали и ударили доставчика който носел пакет със скъп лаптоп
Задържаха двама младежи, задигнали куриерска пратка

Двама 17-годишни младежи са заловени след спешно извършени оперативно-издирвателни дейности на екипи на Трето РУ към ОД на МВР - Варна. Те са задържани във връзка с извършено миналия петък престъпление. Младежите нападнали и ударили служител на куриерска фирма, който носел пакет със скъп лаптоп в момента, в който слязъл от асансьора на етажа в блок във варненския квартал Младост, за да достави пратката. Те взели пакета и избягали. В хода на оперативно-издирвателните дейности откраднатата вещ е намерена и приложена към образуваното досъдебно производство.

Младежите, които са познати на органите на реда с предишни криминални прояви, са задържани за срок до 24 часа, съобщават от пресцентъра на полицията. 

2024 © Варна е / снимката е илюстративна