Мобилно меню

Задържаха 16-годишен за убийство във Варненско

Жертвата е на 31 години, а причина за престъплението е спречкване
Задържаха 16-годишен за убийство във Варненско
4329

Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност за убийство, извършено по хулигански подбуди, 16-годишно момче от село в община Ветрино. Младежът е задържан за срок до 48 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

На 7 август 2023 година, малко преди полунощ, в центъра на селото възникнало спречкване между младежки компании. В кавгата били въвлечени и техни по-възрастни роднини. Стигнало се до там, че 31-годишен мъж от селото ударил девойка от една от компаниите, след което напуснал мястото на инцидента.

Малко след полунощ, пред дома на мъжа, участвал в спречкването, било намерено тялото му. 31-годишният мъж имат открита рана на главата.

При проведените незабавни действия по разследване на случилото се, било задържано непълнолетното 16 годишно момче от същото село. Събрани били доказателства за неговата съпричастност към извършеното престъпление. Предстои внасянето на искане в съда за постоянното му задържане под стража.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Изясняват се всички факти и обстоятелства около тежкото криминално деяние. Разследването е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел.

2023 © Варна е

Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Основната цел на инициативата е да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик на хора и трудова експлоатация
Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Община Варна, съвместно с Националната и Местната комисии за борба с трафика на  хора започва ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация „За къде пътуваш“. Инициативата ще се проведе в дните 15 април – 31 май 2024 г. Партньори в кампанията са също дирекция „Бюро по труда“ – Варна, Гранична полиция – Летище Варна и 12 варненски училища с разкрити училищни превантивни клубове, които участват със свои доброволци, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Основна цел на кампанията е да постигне широк обществен отзвук и информираност  за  проблемите, свързани с трафика на хора с цел трудова експлоатация. Инициативата „За къде пътуваш“ се стреми да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик и трудова експлоатация. В кампанията се търсят механизми за привличане вниманието на най-уязвимите в това отношение групи и предпазването им от злополучна трудова миграция. 

По време на инициативата доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат информационни сесии сред връстници.

2024 © Варна е