Мобилно меню

Задържаха 20-годишен от Девня за побой и закани към млада жена

Нападателят проявил агресия към жертвата, която искала да прекрати романтичните им отношения, които продължили 3 месеца
Задържаха 20-годишен от Девня за побой и закани към млада жена

Двадесет годишен мъж от Девня с инициали С.С. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор във връзка с отправени от него закани за живота на млада жена, с която имал връзка от скоро.  

Младият мъж и пострадалата имали романтична връзка, която продължила около 3 месеца, без да съжителстват заедно. Когато жената решила да прекрати отношенията им С.С. започнал да проявява агресия спрямо нея и да се опитва да промени решението като я заплашвал и биел. Пострадалата не е подавала сигнали за случващото се и не е търсила помощ.

На 20 август 20-годишният мъж отишъл на работното място на младата жена и отново проявил агресия към нея, като й нанесъл удари. Отправил към нея и закани за живота й. Това породило основателен страх в жертвата и този път тя подала сигнал в полицията.

Незабавно по случая било образувано досъдебно производство, С.С. бил задържан и обвинен за извършеното от него. В хода на разследването станало ясно, че преди седмица мъжът отново нанесъл побой над своята приятелка.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на прокурор от Териториално отделение – Девня при Районна прокуратура - Варна. Назначена е експертиза, която да установи вида на нанесените травматични увреждания на пострадалата. Иззети са видеозаписи от работното й място.

По отношение на С.С. ще бъде внесено искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", съобщават от пресцетъра на прокуратурата.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна

Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Основната цел на инициативата е да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик на хора и трудова експлоатация
Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Община Варна, съвместно с Националната и Местната комисии за борба с трафика на  хора започва ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация „За къде пътуваш“. Инициативата ще се проведе в дните 15 април – 31 май 2024 г. Партньори в кампанията са също дирекция „Бюро по труда“ – Варна, Гранична полиция – Летище Варна и 12 варненски училища с разкрити училищни превантивни клубове, които участват със свои доброволци, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Основна цел на кампанията е да постигне широк обществен отзвук и информираност  за  проблемите, свързани с трафика на хора с цел трудова експлоатация. Инициативата „За къде пътуваш“ се стреми да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик и трудова експлоатация. В кампанията се търсят механизми за привличане вниманието на най-уязвимите в това отношение групи и предпазването им от злополучна трудова миграция. 

По време на инициативата доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат информационни сесии сред връстници.

2024 © Варна е