Мобилно меню

Задържаха 36-годишен, търгувал с фалшиви дрехи и обувки, брандирани със световни марки

Продажбите извършвал онлайн
Задържаха 36-годишен, търгувал с фалшиви дрехи и обувки, брандирани със световни марки

По искане на Районна прокуратура – Варна 36-годишен мъж е задържан под стража по обвинение, че е продавал дрехи и обувки с емблеми на световни търговски марки, без съответното разрешение.

Нерегламентираната дейност била осъществявана през онлайн базиран магазин за дрехи, обувки и аксесоари, а търговията се реализирала с помощта на куриерски фирми, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. В хода на специализираната полицейска операция, реализирана на 18 октомври, били извършени претърсвания и изземвания на два адреса и в два леки автомобила. В склад, намиращ се във варненско село, били намерени над 5600 артикула – дрехи и обувки, с поставени световноизвестни търговски марки, за които не било установено изрично съгласието на носителите на правата върху търговските марки и без правно основание да бъдат използвани. Иззети са и преносим компютър и други електронни устройства.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна. Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

2023 © Варна е

При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци
При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Трима мъже на 45, 46 и 47 години са задържани преди дни, при специализирана полицейска операция по линия противодействие разпространението на наркотични вещества. Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци.

При проведените процесуално-следствени действия на пет адреса и два автомобила ползвани от задържаните, криминалистите са намерили и иззели 50,33 г кокаин; 338,18 г хероин; 54,7 г метамфетамин; 1,73 г хашиш; електронни везни и сума от около 50 000 лева, в различна валута.

По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на компетентната прокуратура.

2024 © Варна е