Мобилно меню

Задържаха 43 годишен чужденец изтеглил 40 000 лева от чужди карти

След претърсване на хотелската му стая служителите на реда иззели мобилен телефон, банкови карти и 37 грама марихуана
Задържаха 43 годишен чужденец изтеглил 40 000 лева от чужди карти

Служители на Икономическа полиция задържаха 43 годишен чужденец. До ареста, вчера сутринта, се стигнало след проведени следствени действия, които доказали, че мъжът е използвал данни на чужди банкови карти, без притежателите  им да знаят за това.

До момента е установено, че нарушителят е извършил няколко транзакции на обща стойност около 40 000 лева. Чужденецът бил отседнал в хотел в КК "Златни пясъци", където последвало претърсване на обитаваната от него стая. От нея служителите на реда иззели мобилен телефон, банкови карти и 37 гр. марихуана. Образувано е досъдебно производство по чл. 249 и чл. 354а от НК – за използване данни от платежен инструмент без съгласие на титуляра.

2023 © Варна е

Задържаха двама младежи, задигнали куриерска пратка

Нападнали и ударили доставчика който носел пакет със скъп лаптоп
Задържаха двама младежи, задигнали куриерска пратка

Двама 17-годишни младежи са заловени след спешно извършени оперативно-издирвателни дейности на екипи на Трето РУ към ОД на МВР - Варна. Те са задържани във връзка с извършено миналия петък престъпление. Младежите нападнали и ударили служител на куриерска фирма, който носел пакет със скъп лаптоп в момента, в който слязъл от асансьора на етажа в блок във варненския квартал Младост, за да достави пратката. Те взели пакета и избягали. В хода на оперативно-издирвателните дейности откраднатата вещ е намерена и приложена към образуваното досъдебно производство.

Младежите, които са познати на органите на реда с предишни криминални прояви, са задържани за срок до 24 часа, съобщават от пресцентъра на полицията. 

2024 © Варна е / снимката е илюстративна