Мобилно меню

Задържаха 48-годишен, заплашил с убийство жената, с която живее

Обвиняемият нанесъл на жертвата побой и започнал да я души
Задържаха 48-годишен, заплашил с убийство жената, с която живее

Районният съд в Девня уважи искането на Териториалното отделение на Районна прокуратура – Варна, в града и определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 48-годишен мъж с инициали Х.М., обвиняем за отправени от него закани за живота на жената, с която живеел на семейни начала, и за причинените ѝ леки телесни повреди в условията на домашно насилие

Деянието е извършено в ранните часове на 5 февруари 2024 година. След възникнал скандал между мъжа и жената, той започнал да я удря по тялото. Нанесъл ѝ побой, в резултат на който пострадалата получила наранявания по цялото тяло. Освен това Х.М. я душил, заплашвайки я, че ще я убие. Преди да спре, взел телефона на жената, за да не може тя да сигнализирана за случилото се. Малко след като обвиняемият заспал, пострадалата потърсила своя съседка и я помолила за помощ.

Незабавно след получения сигнал на спешния телефон 112 е образувано досъдебно производство. Х.М. е привлечен към наказателна отговорност и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор. От днес мъжът е задържан под стража.

Определението на съда подлежи на въззивна проверка от Окръжния съд във Варна.

2024 © Варна е

Ученици ограбиха възрастен човек в Морската градина

При нападението е използвана физическа сила
Ученици ограбиха възрастен човек в Морската градина

Грабеж, извършен чрез използване на физическа сила, са разкрили криминалистите от Второ РУ, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Варна.

Двама ученици са нападнали възрастен човек в Морската градина и чрез издърпване му отнели раница, в която имало мобилен телефон, банкови карти и лични документи.

Само за няколко дни служителите на реда установили и задържали извършителите в ареста, за срок до денонощие. По случая е образувано досъдебно производство и е докладван на прокуратурата.

2024 © Варна е