Мобилно меню

Задържаха двама, обрали леки автомобили в центъра на Варна

Обект на кражбите навръх деня на жената са били букет рози, кутийка със златни обеци и пари
Задържаха двама, обрали леки автомобили в центъра на Варна
90

В късните часове на 8 март служители от Второ РУ задържали двама варненци, известни на полицията – на 47 и 49-годишна възраст. В резултат на предприети бързи действия на полицаите, мъжете са установени, като извършители на две кражби от автомобили, паркирани в централната част на града, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Варна.

В деня на жената, в полицията били подадени  сигнали за кражба на букет от рози, придружен от кутийка – съдържаща златни обеци от купето на лека кола, както и друго посегателство – открадната сума пари, от багажното отделение на втория автомобил.

По случаите са образувани досъдебни производство, а мъжете са задържани за срок до 24 часа. Материалите са предадени на прокуратурата.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна

Осъдиха жена за търговия със стоки, имитация на популярни марки

За извършеното престъпление, против интелектуалната собственост, 48-годишната подсъдимата получи наказание от 4 месеца и глоба в размер на 300 лева
Осъдиха жена за търговия със стоки, имитация на популярни марки
28

Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие, с признание на вината и редуциране на определеното наказание с една трета. Така за извършено престъпление против интелектуалната собственост - по чл.172б, ал.1 от НК, на подсъдимата беше наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и глоба в размер на 300 лева.

На 18 май миналата година, при извършена проверка в търговски обект в КК “Златни пясъци” – магазин, стопанисван от фирма на подсъдимата, се установява предлагане за продажба на спортни дрехи, носещи знаци със запазените марки на общо 10 световно известни чуждестранни търговски дружества, без съгласието на притежателите на изключителните права. Според назначената експертиза знаците, поставени върху намерените в магазина стоки, са сходни със защитените регистрирани търговски марки, което е предпоставка за объркване на потребителите и свързване на знака с оригиналните марки. Общата стойност на инкриминираните стоки е за над 42 000 лева.

В тежест на подсъдимата са направените по делото разноски. Веществените доказателства, предмет на престъплението, се отнемат в полза на държавата и след влизане в законна сила на присъдата следва да се унищожат. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна