Мобилно меню

Задържаха двама варненци - обирали избени помещения в квартал "Възраждане"

Обект на кражбите са множество домакински и технически пособия
Задържаха двама варненци - обирали избени помещения в квартал "Възраждане"

Двама варненци - на 24 и 43 години, са задържани от полицията във връзка с извършени от тях кражби. И двамата са известни на органите на реда с предишни провинения. Настоящото им задържане е заради кражба на множество домакински и технически пособия от 7 избени помещения на жилищен блок в жк "Възраждане".  

Сигнал за престъплението е подаден от един от потървешите собственици и в резултат на бързите полицейски действия на служителите на Трето РУ, извършителите са заловени в рамките на деня.  Вещите – предмет на посегателството, са открити и приложени към образуваното досъдебно производство, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2023 © Варна е

Ученици ограбиха възрастен човек в Морската градина

При нападението е използвана физическа сила
Ученици ограбиха възрастен човек в Морската градина

Грабеж, извършен чрез използване на физическа сила, са разкрили криминалистите от Второ РУ, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Варна.

Двама ученици са нападнали възрастен човек в Морската градина и чрез издърпване му отнели раница, в която имало мобилен телефон, банкови карти и лични документи.

Само за няколко дни служителите на реда установили и задържали извършителите в ареста, за срок до денонощие. По случая е образувано досъдебно производство и е докладван на прокуратурата.

2024 © Варна е