Мобилно меню

Задържаха две жени за наркоразпространение

Предстои искане за най-тежката мярка за неотклонение срещу нарушителките
Задържаха две жени за наркоразпространение

Две жени, обвиняеми за държане и разпространение на наркотични вещества, са задържани за до 72 часа. Предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо от тях, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Варна.

Двете варненки с инициали Ю.М. (54 г.) и С.С. (40 г.) са привлечени към наказателна отговорност за държане на високорискови наркотични вещества без разрешително с цел разпространение. Според уточнение на прокуратурата, С.С. държала наркотици и ги разпространила на Ю.М., която ги придобила с цел да ги препродава.

Двете жени били установени при специализирана операция, като са задържани непосредствено след осъществената помежду им сделка с 198,24 грама високорисково наркотично вещество – алфа-метилфентанил. При последвалите процесуални действия станало ясно, че С.С. държи в дома си допълнително количество от същото вещество, както и 1,13 грама марихуана.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна