Мобилно меню

Задържаха мъж за побой и два грабежа

Извършителят е 20-годишен и наскоро излязъл от затвора
Задържаха мъж за побой и два грабежа

Млад мъж, нанесъл побой и извършил два грабежа, е задържан в ареста на Първо РУ, след проведена специализирана полицейска операция, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Варна. Сигналите за посегателствата са подадени в неделя, от пострадалите.

В първия случай извършителят е напръскал с лютив спрей жертвата си и е нанесъл множество удари, отнемайки дамската ѝ чанта с лични документи и пари. Часове по-късно, същият мъж е извършил въоръжен грабеж от магазин за хранителни стоки. След заплаха с нож, който взел от щанда, той прибрал оборотните средства, които били около 1000 лева.

В рамките на предприетите оперативни действия, разследващите криминалисти са стигнали до извършителя. При работа с нарушителя, служителите на реда са установили, че мъжът е съпричастен към извършена кражба на лек автомобил с турска регистрация, която била извършена на 25 юни. Два дни по-късно същият криминално проявен е отнел и кутия с дарения от православен храм в кв. Виница, според разследващите.

Той е 20-годишен жител на Аксаково, криминално проявен, неколкократно осъждан, наскоро излязъл от затвора. При задържането му, в него полицаите намерили наркотични вещества. За извършените грабежи са образувани досъдебно производство, материалите са докладвани на компетентната прокуратурата, а нападателят е задържан за 24 часа.

2024 © Варна е

Криминално проявен задигна раница на плажа във Варна

В раницата имало лични документи и пари, тя била оставена без надзор на плажната ивица
Криминално проявен задигна раница на плажа във Варна

Служителите на варненската полиция са задържали 59-годишен мъж, който е добре познат на служителите на реда и осъждан. Според събрани до момента данни, мъжът, който е жител на Благоевград, извършил кражба на раница, оставена без надзор на плажната ивица. В нея имало лични документи и пари. Мъжът е заловен от служителите на Първо РУ към ОД на МВР - Варна.

По случая е образувано досъдебно производство и събраните материали са предадени на прокуратурата, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е