Мобилно меню

Заловиха двама крадци, задигнали пари

Общата сума на грабежите е над 3000 лева
Заловиха двама крадци, задигнали пари

Двама извършители на кражби на пари са задържани от служители на ОД на МВР - Варна.

В резултат на предприети оперативни действия, служители на РУ Аксаково са установили и задържали извършителка на кражба – портмоне със сумата от около 830 лева. 38-годишната жителка на Игнатиево, осъществила престъпното деяние в хранителен магазин, в който тъжителката пазарувала. Полицаите са образували досъдебно производство и са върнали парите на пострадалата. 

За подобно провинение е задържан и жител на с. Детелина, на 53 години. Мъжът също е отмъкнал пари – 2 500 лева, от панталон, окачен в помещение, пригодено за битовка на строителни работници, находящо се на територията обслужвана от Пето РУ. По случая е образувано досъдебно производство и е докладван на прокуратурата. 

Служителите на реда действали незабавно на подадените сигнали за кражба и своевременно задържали в ареста грабителите, подчертават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2024 © Варна е

Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Основната цел на инициативата е да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик на хора и трудова експлоатация
Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Община Варна, съвместно с Националната и Местната комисии за борба с трафика на  хора започва ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация „За къде пътуваш“. Инициативата ще се проведе в дните 15 април – 31 май 2024 г. Партньори в кампанията са също дирекция „Бюро по труда“ – Варна, Гранична полиция – Летище Варна и 12 варненски училища с разкрити училищни превантивни клубове, които участват със свои доброволци, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Основна цел на кампанията е да постигне широк обществен отзвук и информираност  за  проблемите, свързани с трафика на хора с цел трудова експлоатация. Инициативата „За къде пътуваш“ се стреми да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик и трудова експлоатация. В кампанията се търсят механизми за привличане вниманието на най-уязвимите в това отношение групи и предпазването им от злополучна трудова миграция. 

По време на инициативата доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат информационни сесии сред връстници.

2024 © Варна е