Мобилно меню

Затвор и глоба за варненски наркопласьор

43-годишният мъж е със средно образование, не работи и вече е осъждан за предишни провинения
Затвор и глоба за варненски наркопласьор

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и 43-годишния Марин П. Страните приеха за безспорно установено, че мъжът държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Деянието е извършено при условията на продължавано престъпление в периода от 12 април 2023 г. до 23 май 2023 г. във Варна. Обвинен е, че е продал на друго лице 4,90 грама кокаин и 29,54 грама метамфетамин, всичко на стойност 1816,50 лева. При извършените претърсвания у него били откри още 53,52 грама кокаин с различен процент на активнодействащия компонент на стойност 13 377 лева.

43-годишният мъж е със средно образование, не работи, осъждан.

Пред съда, Марин П. призна вината си и се отказа от разглеждане на делото по общия ред. Заяви, че е подписали споразумението доброволно и е наясно с неговите последици.

Марин П. прие да търпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 6 месеца и наказание глоба в размер на 5000 лева.

Одобреното от съда споразумение е окончателно и е с последиците на влязла в сила присъда, съобщават от пресцентъра на съда.

2023 © Варна е

При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци
При полицейска спецакция: Задържаха трима наркодилъри

Трима мъже на 45, 46 и 47 години са задържани преди дни, при специализирана полицейска операция по линия противодействие разпространението на наркотични вещества. Нарушителите са заловени непосредствено след като са разпространили опиати на други двама варненци.

При проведените процесуално-следствени действия на пет адреса и два автомобила ползвани от задържаните, криминалистите са намерили и иззели 50,33 г кокаин; 338,18 г хероин; 54,7 г метамфетамин; 1,73 г хашиш; електронни везни и сума от около 50 000 лева, в различна валута.

По случая е образувано досъдебно производство, под наблюдение на компетентната прокуратура.

2024 © Варна е