Мобилно меню

100 безплатни саксии с цветя ще получат варненци за Цветница

По време на акцията във Варна, всеки участник ще може да вземе една саксийка с разсад до изчерпване на предвидените цветя
100 безплатни саксии с цветя ще получат варненци за Цветница

На 26-и април, петък, от 10:30 часа ще се проведе акция „Вземи и засади”, на която ще бъдат раздадени 100 саксийки с разсад за цветя. Събитието, което е насрочено за последния работен ден преди Цветница,  ще се проведе пред фронт офиса на организаторите от една от големите агенции за недвижими имоти на бул. "Осми приморски полк" 60.

Целта на инициативата е да насърчи отглеждането на повече цветя, не само заради облагородяването на градската среда, което цветните балкони носят, но и поради още една много важна причина - пчелите. Глобалният растеж на човешката популация изпреварва наличните колонии от медоносни пчели, тази тенденция повишава опасността от недостиг на опрашители и това в най-голяма степен важи за градовете.

„За нас това е изключително важна кауза. Нашият бизнес е свързан с намирането на най-добрия дом за хората, а понякога забравяме, че градът и Земята са нашият общ дом.

Чувстваме отговорност към градската среда и нейното облагородяване.

Целта не е да озеленим нечий балкон, а да дадем пример и да насочим вниманието към тази важна тема. Вярваме, че промяната започва от нас и тази акция е добър начин да сплотим екипа около малките, но значими неща” – коментира Христо Цветков, управител на Явлена - Варна.

Засаждането на малка медоносна градинка на балкона е един от лесните и приятни начини, с които хората могат да помогнат за опазването на този важен биологичен вид. Редица европейски градове насърчават градското пчеларство в по-голям мащаб, като градски кошери могат да бъдат открити дори на покривите на Бундестага и операта в Париж. По време на акцията във Варна, всеки участник ще може да вземе една саксийка с разсад до изчерпване на предвидените цветя.

2024 © Варна е

Хотелската верига на Робърт де Ниро стъпва и във Варна

Първият обект на бранда ще бъде разположен в центъра на София, а вторият ще бъде във Варна
Хотелската верига на Робърт де Ниро стъпва и във Варна

Брандът за луксозни хотели, ресторанти и резиденции Nobu Hospitality разработва два имота в България - в София и в морската столица Варна, се казва в прессъобщение до медиите.

Основана през 1994 г. от актьора Робърт де Ниро, Нобу Мацухиса и Меир Сегар, Nobu Hospitality отвори първия си хотел през 2013 г. в Лас Вегас, според информация в профила на компанията. Оттогава портфолиото на марката се разшири и вече включва 38 хотела и 12 жилищни проекта по целия свят.

Имотите в България, в които Nobu Hospitality ще се позиционира са собственост на BSPF България, част от офшорната компания Black Sea Property и хотелиерския оператор GHV-Dolphins.

Първият хотел и ресторант на марката ще бъде разположен в центъра на София, а вторият ще бъде във Варна.

2024 © Варна е / снимки: Nobu hotels