Мобилно меню

Грандиозен спектакъл предложи 17-ото издание на Фестивала на Модата и Красотата във Варна

Домакин на събитието бе комплекс Морско казино, форумът събра над 600 гости от цялата страна
Грандиозен спектакъл предложи 17-ото издание на Фестивала на Модата и Красотата във Варна

Над 600 гости станаха свидетели на грандиозен спектакъл по време на седемнадесетото издание на Фестивала на Модата и Красотата, което се проведе на 20 и 21 август във Варна.

Домакин на събитието бе комплекс Морско казино, а организатор – модна и ивент агенция VIP Fashion Group.

Двудневния форум впечатли присъстващите с феерия от мода, блясък, стил и красота, а впечатляващите колекции на български дизайнери и модни марки, предизвикаха бурните аплодисменти на почитателите на висшата естетика.

Като специални гости на подиума дефилираха Мистър Свят България 2023 – Михаил Ситев и топ модела и носителка на титлата  Мис България 2016 - Габриела Кирова. В ролята на водещи влязоха популярният оперен бас – Деян Вачков и актьорът Симеон Лютаков.

В рамките на две поредни вечери бяха представени колекции на дизайнерите - Весела Василева – VETEIDA, Стефани Каменова, Янка Тонева - MAD STITCHES, Боряна Илиева – Бутик Хубава жена, Ekaterina Reider, Гинка Карбова - Breath of Beauty и VANTAGE. Сватбен център My Wedding представи колекция от изискани сватбени рокли и мъжки костюми, а популярният бранд Sara Pen показа лимитирана серия обувки и чанти.

Истински фурор сред гостите предизвикаха бутиковите официални и булчински рокли, сътворени от талантливите дизайнери на модните къщи – Стойка Новкова - Tonena, Румяна Иванова - Tailor, Гергана Апостолова - Kiara Fashion и Мирена Чакърова – miravision, а организаторката на модния форум - Мира Матеева блестеше с бутикови рокли, изработени специално за нея от дизайнерката Радостина Илиева – АЛЕГРА.

Авторски колекции представиха и учениците от Професионална гимназия по текстил и моден дизайн Варна, студентите от Катедра Изкуства, специалност Моден дизайн към ВСУ, както и курсисти от Academy Pro.

Гостите се насладиха и на дизайнерски колекции бански костюми на марките Avangard, Le Saule и Valase.

Своя дебют по време на модния форум направи мъжкият бранд THE KING и Bistra Sirin, която показа авторска колекция шалове с принт от картини, генерирани от изкуствен интелект. За прическите на моделите се погрижиха топ-коафьорите от ателие Кина Кудева, а гримът бе дело на екипа на Кристина Славова – Mascara.

Обективите на официалните фотографи на събитието  - Боби Решовски и Пламен Колев запечатаха уникални кадри от фотосесиите и дефилетата.

2024 © Варна е / снимки: VIP Fashion Group

Черноморската паеля на Ник е в ТОП 12 на световното първенство

Победител в кулинарната надпревара по приготвяне на паеля стана шеф Джо Падила от Пуерто Рико, следван от представителите на Колумбия и Япония
Черноморската паеля на Ник е в ТОП 12 на световното първенство

През изминалата седмица приключи Световното първенство по приготвяне на паеля във Валенсия, Испания. На 20 септември, на пристанището в третия по големина град в Испания, известен като първоизточника на най-популярното испанско ястие, топ готвачи от цял свят премериха сили, за да излъчат победителя за 2024 година. Това е шеф Джо Падила от Пуерто Рико. Той е опитвал 3 пъти да достигне до финалите, като едва през тази година опитите му са дали резултат. В челната тройка се класираха представителите на Колумбия и Япония.

Част от условията са били да бъде представена авторска рецепта за паеля.

Българският представител Николай Тодоров – Ник, представи пред журито своя идея - Черноморска паеля.

"Продуктите за тази рецепта са изцяло от Черно море и региона. Доставката до Валенсия на пресни морски продукти беше сложна, но с доста перипетии успяхме.

Журито и медиите, които опитаха моята паеля останаха приятно изненадани и впечатлени.

Рапанът беше сред основните ми продукти, а сушеният ватос една от пазените тайни"- сподели Николай Тодоров след завръщането си в България.

"Прекарахме цяла седмица в компанията на уникални готвачи от 4 континента. Програмата ни беше впечатляваща и включваше мастър класове, демонстрации, посещения на емблематични места за испанската кулинария, срещи с атрактивни личности. За мен и асистента ми, това участие се оказа много повече от приключение.

За България, успехът е огромен.

Нашата страна вече е на картата на това кулинарно състезание и български представители ще могат да се включват и занапред" - допълва първият български участник в престижният форум.

Представителите на страните финалисти бяха във Валенсия от 17 до 22 септември, а финалното готвене, по време на което всички участници едновременно приготвят своите ястия, е организирано в световния ден на (World Paella Day) - 20 септември. Уменията и вкусовите качества на приготвената от всеки един финалист паеля са оценени от жури, в състава на което са включени предходни победители, кулинарни експерти, емблематични готвачи, като страната домакин Испания е имала право само да излъчи представител в журито, без да има участник в състезанието. Освен българския представител Николай Тодоров – Ник, в състезанието са се включили още участници от Мексико, Перу, Франция, ОАЕ, Италия, Китай, Ирландия и Румъния.

Надпреварата датира от 2017 година, а организаторите подчертават, че с всяка изминала година интересът от участници, спонсори и публика се увеличава.

2024 © Варна е