Мобилно меню

Хитови актьори се срещат с фенове във Варна за премиерата на "Игра на доверие"

Специални гости на прожекцията в Кино Арена в Grand Mall Varna на 22 февруари, от 19 часа, ще бъдат Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев и Владимир Зомбори
Хитови актьори се срещат с фенове във Варна за премиерата на "Игра на доверие"
71

Официалната премиера във Варна на един от най-новите български филми "Игра на доверие" ще е на 22 февруари, от 19 часа, в Кино Арена в Grand Mall Varna. Специални гости на събитието ще бъдат Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев и Владимир Зомбори, които ще се срещнат със зрителите и ще раздават автографи веднага след прожекцията в зоната срещу касите на киното. Киноманите ще се докоснат до искрената лична история на Яна Маринова, която споделя за един от най-разтърсващите периоди в живота си.

В основата на "Игра на доверие" стои вдъхновяващата и вълнуваща среща с личните истории на майка и дъщеря. Времената, в които живеят, са различни – обществото се променя, но на всяка от тях се налага да търси своето място в него, да се бори докрай за собственото си спасение и право на самостоятелност.

Емоционално наситената продукция отваря темата за психическото и физическото насилие, често скрити зад маската на добрите намерения. Това е история за силната, уверена и смела жена, която отказва да остане в ролята на жертва – защото човек няма власт над миналото, но може да избере какво да вземе от него.

Режисьор на "Игра на доверие" е Мартин Макариев, а сценарият е на Борислав Захариев. Идеята и инициативата за създаването на филма са на Яна Маринова, която вплита в него епизоди от своя живот и от личната съдба на майка си. Продукцията ще провокира разгръщането на по-задълбочен и открит обществен разговор по темата за домашното насилие и агресията у дома, както и за тормоза в работна среда. Статистиката сочи, че всяка трета жена у нас има подобен опит и само откровеният поглед към тези проблеми може да донесе така необходимата позитивна промяна.

Двете паралелни сюжетни линии проследяват съдбата на Даниела в миналото и нейната дъщеря Елена в настоящето – млади жени, които търсят най-правилния път към личното си щастие, но се сблъскват с ограничения, норми, предразсъдъци и натиск върху най-съкровеното човешко право – правото на свободен избор.

Главните роли се изпълняват от Яна Маринова (Даниела), Луиза Григорова-Макариев (Елена), Владимир Зомбори и София Иванова Ласкин, а актьорският състав включва още Александър Димов, Пламен Манасиев, Христо Петков, Мария Каварджикова, Искра Донова, Малин Кръстев, Китодар Тодоров, Яна Титова и други.

Оператор е Андрей Андреев, продуцент на "Игра на доверие" е Яна Маринова за "Spirit Production House", изпълнителни продуценти са Мартин Макариев, Яна Маринова и Александър Сано. Това е следващият пълнометражен филм на основна част от екипа, работил по супер успешния "В сърцето на машината", който събра над 120 000 зрители и е актуалното българско предложение за наградите Оскар.

2023 © Варна е / снимки: facebook IgraNaDoverie

Ще снимат втори сезон на хитовия сериал "Вина"

Два милиона и триста хиляди зрители са проследили 12-те епизода, излъчени от 5 януари до 23 март
Ще снимат втори сезон на хитовия сериал "Вина"
76

Хитовият сериал на БНТ "Вина" ще има втори сезон. Това съобщи генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков по време на специалната прожекция на финалния епизод в Сандански.

"Успехът е категоричен, това е една от най-добрите продукции в програмата ни. Така че имаме решение за втори сезон на сериала "Вина"

Режисьор на хитовата продукция е Виктор Божинов.

"След реакцията на зрителите и достигнатия успех, с екипа ще се постараем да създадем още по-вълнуващ втори сезон!“

С интригуващ сюжет и актуални проблеми, сериалът "Вина" се нарежда сред водещите програми в ефира на БНТ 1. По данни на ГАРБ (GARB Audience Measurement Bulgaria), за периода на своето излъчване (5 януари 2023 г. до 23 март 2023 г.), сериалът е достигнал до два милиона и триста хиляди зрители. Интерес към поредицата са проявили високо образовани и икономически активни хора, сочи още проучването.

Вина разказва историята на Филип (Владимир Зомбори), който пристига за кратко в България, упълномощен от майка си да продаде винарната на покойния ѝ брат. Много скоро лозята, хората и своенравната еноложка на избата – Елина (Елена Телбис), го очароват и той променя семейните планове. Вместо да продава, Филип решава да възроди винарната, но активите ѝ са отчайващи – дългове, залежали бъчви и работници, които скоро ще останат на улицата. Само Елина може да го измъкне от кашата, но баща ѝ, председателят на общинския съвет Андрей Бончев (Михаил Билалов), има други намерения за избата. Непримирим с новите обстоятелства, Филип търси местни съмишленици, а оставането му за неопределено време в България изостря отношенията със съпругата му Марта (Кристина Верославова). Войната между Филип и Андрей Бончев се разраства, загрубява и застрашава не един живот. Оказва се, че връзката между семействата на Филип и Елина има корени, по-дълбоки и здрави дори от тези на лозите. Тайни и вина от миналото са напът да провалят всичко...

Във филма може да видим също Параскева Джукелова, Силвия Лулчева, Герасим Георгиев - Геро, Димитър Селенски, Веселин Калановски, Светлана Янчева, Климентина Фърцова и др.

Сценаристи на "Вина" са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова, оператори - Калоян Божилов и Георги Гвоздев, режисьор по монтажа - Нина Алтъпърмакова. Саундтракът е дело на Петър Дундаков.

Всички епизоди от първия сезон на Вина, гледайте ТУК.

2023 © Варна е