Мобилно меню

Избраха 18-годишната красавица Елизабет Кравец за Мис Варна 2023

Публиката също изрази своите пристрастия с онлайн гласуване, а Мис Интернет Варна 2023 стана Натали Башева на 17 години
Избраха 18-годишната красавица Елизабет Кравец за  Мис Варна 2023
1247

Елизабет Кравец бе избрана за Мис Варна 2023, сред двадесет и две варненски красавици на грандиозен спектакъл, който събра над 600 гости от цяла България. Короната, инкрустирана със скъпоценни камъни бе предадена на актуалната победителка от носителката на титлата Мис Варна 2022 – Яна Стоянова. Високата 177 см красавица с мерки 89/64/90, покори жури и публика с изключителна женственост, грациозна походка, харизматично излъчване и ослепителна усмивка, които омагьосаха гостите и в трите тура на церемонията. Освен титлата Елизабет получи и още множество специални награди, както и правото да представи морската ни столица на националния конкурс Мис България.

Подгласнички на кралицата на красотата станаха 19-годишната Антоана Илиева (176см, 85/62/90), 17-годишната Меги Йорданова (168 см, 82/60/83) и 18- годишната Карина Лазарова (174 см, 90/63/90). Специални награди получиха още Даная Янкова, Яница Георгиева, Яна Стоянова и Маргарита Маргаритова.

По традиция и публиката избра своя фаворитка чрез интернет гласуване на сайта missvarna.com, а вота спечели Натали Башева на 17г. (166 см, 86/65/89), която получи титлата Мис Интернет Варна 2023.

За осемнадесета поредна година организатор и продуцент на събитието бе Мира Матеева – собственик на модна агенция Вип Фешън Груп, която блестеше по време на церемонията с уникална рокля, изработена специално за нея от талантливата дизайнерка Мирена Чакърова.

За ценителите на блясъка и красотата Мис Варна не е просто традиционен конкурс, а уникален и неповторим шоу-спектакъл, защото всяко едно от изданията през годините е подчинено на различна, интересна и оригинална тема. Тази година ефектните превъплъщения на професионалните танцьори от балет Арт Денс  и претендентките за титлата Мис Варна 2023-та потопиха публиката в  един модерен и и нестандартен сюжет, с невиждани досега изпълнения.  Фантастичната хореография, дело на Нина Козина, внушителната сцена, нестандартни декори, светлинни ефекти и екстравагантен стайлинг на участничките, както и цялостната визия на спектакъла, доказаха за пореден път, че  Мис Варна е най–стилния и класен регионален конкурс за красота в България.

Водещите – популярния оперен бас – Деян Вачков и оперната прима Илина Михайлова, превърнаха церемонията в бляскаво светско събитие, а фантастичните им изпълнения изправиха публиката на крака.

Плеяда от дизайнери се погрижиха за уникалния стайлинг на красавиците по време на трите тура на конкурса. В първия тур, претендентките за титлата дефилираха облечени в специално изработените за конкурса рокли от дизайнерката Весела Василева - Veteida. Във втория – решаващ тур, ефектните бански костюми на дизайнерката Христина Христова – Авангард и аксесоари от Evi’s Wonderland, подчертаха перфектната фигура на участничките. А в третия тур, красавиците обраха аплаузи, облечени в бутикови официални рокли, дело на дизайнерките Таня Манова - Bridal House Holiday. Перфектната визия на момичетата бе допълнена с красивите обувки, изработени от бранда Sara Pen.

За прическите на всички участнички се погрижиха топ коафьорите от Christian of Roma, а  грима бе дело на екипа на гримьорката Кристина Славова - Mascara. 

Сред компетентното жури, водено от организаторката на събитието – Мира Матеева,  бяха и  Ирина Папазова – собственик на Интерсаунд и лицензиант на конкурса Мис България, Гаел Санчес - мениджър бизнес развитие в Nu Boyana Film Studios и продуцент на конкурса Мис България, както и партньори на конкурса.

Цялостното отразяване и излъчване на Мис Варна 2023 бе поверено на медийния партньор на конкурса CODE Fashion TV , а официалните фотографи - Боби Решовски, Веселин Тончев, Красен Белев и Пламен Колев, запечатаха неповторимите кадри от близо три-часовият спектакъл.

Наградният фонд на конкурса Мис Варна 2023 е на обща стойност 30 000 лева.

И тази година по време на модния форум, екипът на VIP Fashion Group организира благотворителна томбола, приходите, от която ще бъдат дарени на кампанията “Аз Вярвам и Помагам”. Каузата им за 2023г. е да бъде събрана сумата от 500 000 лв.,с която да бъдат закупена медицинска апаратура за МБАЛ "Света Анна"и неонатална линейка за бебета за нуждите на СБАГАЛ "Проф. Д-р Димитър Стаматов”.

МИС ВАРНА 2023 – Елизабет Кравец

1 подгласничка – Антоана Илиева

2 подгласничка – Меги Йорданова

3 подгласничка – Карина Лазарова

Мис Интернет Варна – Натали Башева

Лице на VIP Fashion Group – Даная Янкова

Лице на Dika – Елизабет Кравец

Лице на FERTIX - Елизабет Кравец

Лице на DR. DI CLINIC – Натали Башева

Лице на DENTAPRIME – Елизабет Кравец

Лице на Fitness Line – Меги Йорданова

Лице на PRODERMA –  Елизабет Кравец

Лице на HUGASIAN - Елизабет Кравец

Лице на Skin Solution – Елизабет Кравец

Лице на Cristian of Roma – Карина Лазарова 

Лице на SARA PEN –  Антоана Илиева

Лице на AVANGARD – Маргарита Маргаритова

Лице на Holiday Bridal House – Яна Стоянова

2023 © Варна е / снимки: Модна агенция VIP Fashion Group

България се представи на Световния конгрес на парфюмерията в Женева

Форумът беше посветен на глобалните иновации и творчеството в създаването на аромати
България се представи на Световния конгрес на парфюмерията в Женева

Кои са ключовите фактори, които движат иновациите в парфюмерийната индустрия? И как технологиите и изкуствения интелект влияят върху креативността на парфюмеристите? Това са темите, които бяха във фокуса на Световния конгрес на парфюмерията WPC 2024 и специализирано изложение в Швейцария. От 24 до 27 юни Женева събра лидери в областта на ароматите от цял свят, под мотото:

"Ароматът напред: Където се срещат глобалните иновации и творчеството".

България беше представена на колективен щанд на Българската национална асоциация "Етерични масла, парфюмерия и козметика" (БНАЕМПК), където продуктите си изложиха изявени родни производители на етерични масла, преработватели и доставчици на суровини. Българското участие се осъществяви с подкрепата на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд "Земеделие".

Страната ни винаги е очаровала света с качеството на продуктите и многообразието от аромати и съставки за индустрията. На това заложи БНАЕМПК и за това си участие в Женева, където насочи вниманието на професионалната публика и ценителите в сектора към характеристиките и премиум нивото на българските етерични масла и козметика. На щанда на страната ни бяха представени етерични масла, екстракти, абсолю, розова вода, борова вода и др. флорални води, ароматерапия, конкрети, тинктури и др. деривати.

"България има своето място на глобалната сцена на индустрията за аромати и суровини в козметиката. Присъствието ни в Женева е онзи знак за лидерство, който нашите членове и партньори очакват и заслужават", коментира изпълнителният директор на БНАЕМПК Гергана Андреева.

"Ние сме от водещите участници на европейския и световните пазари, където влизаме в остра конкурентна битка с най-изявените парфюмерийни къщи, парфюмеристи, доставчици, потребителски марки и иноватори. Затова подкрепата на министерството и ДФ "Земеделие" за представянето ни на WPC 2024 e още по-важна и ценна за българските фирми, които получават достъп до множество възможности за срещи лице в лице с експерти по аромати и колеги от цял свят", допълни Гергана Андреева.

Тя подчерта, че изложението в Женева е още по-специално за нея и екипа на асоциацията, защото е част от честването на 25 годишния юбилей на БНАЕМПК.

Глобалният пазар на парфюми се очаква да достигне 47,6 милиарда долара до 2027 г., според прогнозата на авторитетния Globe Newswire. "Водени от стремежа си винаги да се сравняваме с нивото на най-добрите в света, сме щастливи за бъдем част от дискусията за бъдещето на сектора, да се  запознаем от първа ръка и да се настроим да посрещнем това, което се задава на хоризонта в ароматите, чрез  водещи експерти в индустрията", категорична бе Гергана Андреева.

2024 © Варна е / снимки Agrumaria Reggina for WPC2024