Мобилно меню

Лишават Елизабет Кравец от титлата Мис България

Трофея и отговорностите на Кралица на красотата поема първата подгласничка Илияна Борисова
Лишават Елизабет Кравец от титлата Мис България
694

Конкурсът "Мис България" ще отнеме короната на миналогодишната победителка от Варна Елизабет Кравец. Това съобщиха от организацията, която стои зад конкурса, с официален пост в социалните мрежи. От него става ясно, че решението е взето поради "... неспазване на задълженията на госпожица Кравец и нейно участие в дейности, които противоречат на ценностите на организацията Мис България". От организацията са категорични, че нарушенията, с които свързват Елизабет Кравец, са увредили имиджа и престижа на националния конкурс.

"Госпожица Кравец не изпълни задълженията, налагани от дадената ѝ титла!"

Според организацията на конкурса, отношението на настоящата носителка на титлата е донесло щети на организацията Мис България, както по отношение на дългогодишни партньорства, така и във връзка с инициирането на нови взаимоотношения.

"След внимателно разглеждане и обстоен преглед на обстоятелствата, организацията Мис България реши, че тези нарушения подкопават интегритета и репутацията на конкурса и неговата общност!"

Решението, да се отнеме титлата и короната от Елизабет Кравец влиза в сила незабавно, подчертават от конкурса Мис България.

"Считано от днес, 3 юни 2024 година, госпожица Елизабет Кравец няма право да ползва търговската марка с наименованието Мис България в своята комуникация, включително в социалните мрежи и във фактурите си."

Решението на организацията е титлата Мис България да бъде поета от първата подгласничка Илияна Борисова, която да изпълнява и отговорностите, свързани с короната.

"Ние имаме пълно доверие в нейната способност да представлява нашата организация с грация, достойнство и в съответствие с нашите ценности", подчертават организаторите на конкурса.

Те уверяват, че решението не е взето с лекота и изтъкват, че са наясно, че то ще изненада мнозина.

"Нашият основен ангажимент е насочен към принципите на справедливост, чест и положително представяне на конкурса", изтъкват още организаторите на Мис България и допълват, че Елизабет Кравец "... се възползва от тази възможност, без да вземе предвид организацията и нейните ценности".

От организацията изтъкват, че многократно са уведомявали Елизабет Кравец за проблемите. "Надяваме се, че тя разбира и уважава основанията за вземане на това решение. Желаем на госпожица Елизабет Кравец, бивша Мис България, всичко най-добро в бъдещите ѝ начинания", завършват организаторите на конкурса. Становището е подписано от Гаел Бонел Санчез - ръководител на Мис България.

2024 © Варна е

С голям концерт: Започна летният туристически сезон във Варна

Спектакълът "И лятото дойде" беше на входа на Морската градина
С голям концерт: Започна летният туристически сезон във Варна

Летният туристически сезон във Варна беше официално открит с мащабен концерт-спектакъл, озаглавен "И лятото дойде". Той се проведе на входа на Морската градина и беше посетен от стотици варненци и гости на града. Те имаха възможността да се насладят на богата музикална програма и лазерно шоу със специални ефекти. 

Силен и успешен туристически сезон пожела кметът на Варна Благомир Коцев. 

"Община Варна организира разнообразна програма, наситена с много фестивали, концерти и културна програма. Пожелавам на всички хубаво лято, нови приятелства, широки хоризонти." 

Групата Deep Zone Project, заедно със симфоничен оркестър изпълниха български и чуждестранни хаус и денс класики, хип-хоп и ар-енд-би парчета и микс от авторски хитове на групата. Специални гости в програмата бяха певиците NADIA, LADY B, Бисера и Лидия, както и Дебора Михайлова

Водещ на концерта бе певицата Йоанна Драгнева.  

Спектакълът  беше подсилен с лазерно шоу, визуализации и специални ефекти.

Откриването на туристическия сезон във Варна съвпадна с инициативата "Европейска нощ на музеите и галериите", в която морската столица се включи за поредна година.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна