Мобилно меню

"Лятното Mi турне" гостува във Варна

Мобилни демонстрационни зони ще са разположени на входа на Морската градина и на Пристанището, от 23 до 27 август
"Лятното Mi турне" гостува във Варна

Варна е поредната спирка на първото по рода си лятно турне на Xiaomi в България – "Лятното Mi турне". Вълнуващото роуд шоу е прецедент за бранда в България и целта му е да зарадва феновете на технологичния лидер в различни градове на страната. Те имат възможността да се потопят в необятния свят на технологиите и да се докоснат до повече от 60 продукта от портфолиото на Xiaomi.

Мобилните демонстрационни зони на бранда посетиха ключови градове в страната ни, а в разгара на летния сезон, "Лятното Mi турне" пристига във Варна на следните локации:

  • Морска градина – 23-ти, 24-ти и 27-и август, зад арката на входа на морската градина
  • Пристанище Варна – 25-ти и 26-и август, до котвата

Лятното турне на Xiaomi предлага на своите посетители 3 специално обособени зони:

  • Демонстрационна зона – там ще може да се разгледат моделите, с които брандът е познат най-добре – актуалните модели смартфони, смарт часовници, гривни и слушалки от сериите Xiaomi и Redmi Note.
  • Leica фотографски кът – в тази зона феновете на Xiaomi ще могат да си направят креативни снимки и да се превъплътят в истински режисьори. Там всеки ще може да научи как да заснема кадри като професионален фотограф с флагмана Xiaomi 14 Ultra.
  • Демонстрационна стена – това е мястото, където всеки ще може да разгледа богатия набор от AIoT продукти от портфолиото на бранда и да се запознае с изключителните възможности за свързаност в екосистемата на Xiaomi.

Всеки посетител ще може да завърти колело на късмета и да спечели гарантирани награди. Представителите на Xiaomi ще са на разположение във всеки един от кътовете, за да разкажат на посетителите повече за продуктите и да демонстрират как работят те.

Екипът на Xiaomi очаква с нетърпение всички фенове на бранда, за да се потопят в иновативния свят на технологиите!

В момента е активна лятна игра на Xiaomi, при която след покупка и регистрация на касова бележка или фактура може да спечелите ваучери за екскурзия до Дубай, средиземноморски круиз, спа уикенди в България, за ресторанти Happy и за онлайн магазина на Xiaomi. 

2024 © Варна е

Черноморската паеля на Ник е в ТОП 12 на световното първенство

Победител в кулинарната надпревара по приготвяне на паеля стана шеф Джо Падила от Пуерто Рико, следван от представителите на Колумбия и Япония
Черноморската паеля на Ник е в ТОП 12 на световното първенство

През изминалата седмица приключи Световното първенство по приготвяне на паеля във Валенсия, Испания. На 20 септември, на пристанището в третия по големина град в Испания, известен като първоизточника на най-популярното испанско ястие, топ готвачи от цял свят премериха сили, за да излъчат победителя за 2024 година. Това е шеф Джо Падила от Пуерто Рико. Той е опитвал 3 пъти да достигне до финалите, като едва през тази година опитите му са дали резултат. В челната тройка се класираха представителите на Колумбия и Япония.

Част от условията са били да бъде представена авторска рецепта за паеля.

Българският представител Николай Тодоров – Ник, представи пред журито своя идея - Черноморска паеля.

"Продуктите за тази рецепта са изцяло от Черно море и региона. Доставката до Валенсия на пресни морски продукти беше сложна, но с доста перипетии успяхме.

Журито и медиите, които опитаха моята паеля останаха приятно изненадани и впечатлени.

Рапанът беше сред основните ми продукти, а сушеният ватос една от пазените тайни"- сподели Николай Тодоров след завръщането си в България.

"Прекарахме цяла седмица в компанията на уникални готвачи от 4 континента. Програмата ни беше впечатляваща и включваше мастър класове, демонстрации, посещения на емблематични места за испанската кулинария, срещи с атрактивни личности. За мен и асистента ми, това участие се оказа много повече от приключение.

За България, успехът е огромен.

Нашата страна вече е на картата на това кулинарно състезание и български представители ще могат да се включват и занапред" - допълва първият български участник в престижният форум.

Представителите на страните финалисти бяха във Валенсия от 17 до 22 септември, а финалното готвене, по време на което всички участници едновременно приготвят своите ястия, е организирано в световния ден на (World Paella Day) - 20 септември. Уменията и вкусовите качества на приготвената от всеки един финалист паеля са оценени от жури, в състава на което са включени предходни победители, кулинарни експерти, емблематични готвачи, като страната домакин Испания е имала право само да излъчи представител в журито, без да има участник в състезанието. Освен българския представител Николай Тодоров – Ник, в състезанието са се включили още участници от Мексико, Перу, Франция, ОАЕ, Италия, Китай, Ирландия и Румъния.

Надпреварата датира от 2017 година, а организаторите подчертават, че с всяка изминала година интересът от участници, спонсори и публика се увеличава.

2024 © Варна е