Мобилно меню

Новата "Мис България" Елизабет Кравец: Варненка съм!

Красавицата се готви за световно първенство по спортни танци, иска да учи дерматология и моден дизайн
Новата "Мис България" Елизабет Кравец: Варненка съм!
927

Победителката в конкурса "Мис Варна" Елизабет Кравец спечели и националния конкурс "Мис България". "Не съм очаквала какво ще стане, много съм щастлива, емоциите са много", сподели тя в първото си телевизионно интервю, което даде за Нова телевизия, след като спечели короната.

Победата на Кравец в конкурса "Мис Варна" предизвика дискусии в социалните медии, свързани с нейния произход.

"Аз съм българка, просто съм със смесен произход. Българка съм, варненка съм"

Елизабет е на сцената е от малка. "Шампионка по спортни танци съм. Сцената ми е като втори дом. Републикански шампион съм и седма в света. Готвя се за световно първенство – 26 ноември в Белгия", разказа Елизабет Кравец пред Нова телевизия.

Иска да учи дерматология и моден дизайн.

Първата подгласничка Илияна Борисова, която преди това спечели конкурса "Мис Шумен" е още ученичка. Иска да се реализира в областта на хуманитарните науки. Иска да учи психология и да работи за оставането на младите хора в България.

Втората подгласничка Антония Ванчева е "Мис Чирпан". Отскоро се явява на конкурси за красота, иначе учи актьорско майсторство. Иска да е актриса и да изиграе някоя силно драматична роля.

2023 © Варна е

Международен кулинарен фестивал организират в курорта Златни пясъци

Организаторите си поставят за цел да превърнат форума в своеобразен мост между образованието и бизнеса
Международен кулинарен фестивал организират в курорта Златни пясъци

От 1 до 5 октомври 2025 г. курортен комплекс Златни пясъци ще бъде домакин на фестивала "Пагур", който ще събере млади готвачи, бармани, сладкари и сервитьори в международен празник на кулинарията и гостоприемството. Форумът обещава да бъде повече от кулинарно събитие – мост между образованието и бизнеса, възможност за нови партньорства и бъдещи кариери, вдъхновение за всички, които вярват, че туризмът е изкуството да създаваш преживявания. Организатор е Българска асоциация за кулинарна култура с подкрепата на Община Варна.

По време на конкурсната програма на фестивала младите таланти ще покажат своите умения пред международно жури, ще се учат от най-добрите в майсторски класове и ще направят първите си стъпки към успешна професионална реализация. Състезанията ще се проведат в продължение на три дни в няколко категории – готвачи, бармани, сладкари и сервитьори. Към събитието ще се присъединят майстор-готвачи, които ще демонстрират как храната може да бъде превърната в истински произведения на изкуството. Ще бъдат представени доказани български марки в сферата на кулинарията, хотелиерството и ресторантьорството.

Голямата изненада на "Пагур" са дните 3 и 4 октомври, когато международният форум ще бъде ще бъде домакин на изключителното кулинарно събитие "Flavor Couture".

В рамките на двата дни достъпът до лекциите, презентациите и всички майсторски класове е свободен за всички любители на кулинарното изкуство. 

По време на "историите, разказани с вкус" посетителите ще имат възможност да се насладят на дегустации и презентации на зелено сирене от Черни Вит, трюфели, кафе, шоколад, шафран, зехтин и био лимец. Подготвени са любопитни истории за подправки, ядливи цветя, свежи салати и месни деликатеси, както и представяне на професионално облекло и обувки за хората в кухнята и ресторанта. 

Сред специалните участници в програмата са бариста Йордан Дъбов, Евгени Филчев и шоколадите Puratos, Димитър Димитров с Thracian Truffles, Rosey’s Mark - Фондация ядлива роза, Цветан Димитров със зеленото сирене от Черни Вит и още много лектори и производители.

2025 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна