Мобилно меню

Ще снимат втори сезон на хитовия сериал "Вина"

Два милиона и триста хиляди зрители са проследили 12-те епизода, излъчени от 5 януари до 23 март
Ще снимат втори сезон на хитовия сериал "Вина"
72

Хитовият сериал на БНТ "Вина" ще има втори сезон. Това съобщи генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков по време на специалната прожекция на финалния епизод в Сандански.

"Успехът е категоричен, това е една от най-добрите продукции в програмата ни. Така че имаме решение за втори сезон на сериала "Вина"

Режисьор на хитовата продукция е Виктор Божинов.

"След реакцията на зрителите и достигнатия успех, с екипа ще се постараем да създадем още по-вълнуващ втори сезон!“

С интригуващ сюжет и актуални проблеми, сериалът "Вина" се нарежда сред водещите програми в ефира на БНТ 1. По данни на ГАРБ (GARB Audience Measurement Bulgaria), за периода на своето излъчване (5 януари 2023 г. до 23 март 2023 г.), сериалът е достигнал до два милиона и триста хиляди зрители. Интерес към поредицата са проявили високо образовани и икономически активни хора, сочи още проучването.

Вина разказва историята на Филип (Владимир Зомбори), който пристига за кратко в България, упълномощен от майка си да продаде винарната на покойния ѝ брат. Много скоро лозята, хората и своенравната еноложка на избата – Елина (Елена Телбис), го очароват и той променя семейните планове. Вместо да продава, Филип решава да възроди винарната, но активите ѝ са отчайващи – дългове, залежали бъчви и работници, които скоро ще останат на улицата. Само Елина може да го измъкне от кашата, но баща ѝ, председателят на общинския съвет Андрей Бончев (Михаил Билалов), има други намерения за избата. Непримирим с новите обстоятелства, Филип търси местни съмишленици, а оставането му за неопределено време в България изостря отношенията със съпругата му Марта (Кристина Верославова). Войната между Филип и Андрей Бончев се разраства, загрубява и застрашава не един живот. Оказва се, че връзката между семействата на Филип и Елина има корени, по-дълбоки и здрави дори от тези на лозите. Тайни и вина от миналото са напът да провалят всичко...

Във филма може да видим също Параскева Джукелова, Силвия Лулчева, Герасим Георгиев - Геро, Димитър Селенски, Веселин Калановски, Светлана Янчева, Климентина Фърцова и др.

Сценаристи на "Вина" са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова, оператори - Калоян Божилов и Георги Гвоздев, режисьор по монтажа - Нина Алтъпърмакова. Саундтракът е дело на Петър Дундаков.

Всички епизоди от първия сезон на Вина, гледайте ТУК.

2023 © Варна е

РБ "Пенчо Славейков" обяви 24 март за Ден на читателя

Специални изненади очакват всички посетители в Основната сграда на библиотеката, вижте програмата на проявите
РБ "Пенчо Славейков" обяви 24 март за Ден на читателя
114

Регионалната библиотека "Пенчо Славейков", която през 2023-та чества своя 140-и юбилей, за поредна година ще организира традиционния Ден на читателя. Настоящото издание на инициативата ще е на 24 март - петък.

"За посетителите на Основна сграда сме подготвили няколко любопитни срещи с млади варненски автори и издатели, които ще разкажат повече за процесите на писане, търсене на илюстратор и издаване на детски книги."

Два от най-популярните варненски клубове за литература ще гостуват на библиотеката, а всеки желаещ ще научи как може да се включи към редовните им читателски срещи.

Най-смелите читатели ще имат възможност да проверят литературните си познания в специално подготвени викторини и да си тръгнат от библиотеката не само с книги, но и с награди.

Денят на читателя в РБ "Пенчо Славейков" ще се проведе на 24 март от 8.30 до 19.00 часа в Основната сграда на библиотеката на адрес бул. Сливница No34.

Ето и пълната програма за събитията в рамките на Ден на читателя:

10:00-11:00 – Гостува читателски клуб "Орбита"

10:30-12:00 – Среща със Събина Георгиева, създател на издателство "Меченосец" и автор на книгата "Опашати непознати"

13:30-15:00 – Среща с Терез Никол, автор на "Белите цветя" и "Приключенията на котенцето Ричи"

14:00-15:30 – Гостува "Читателски клуб – Варна"

15:00-16:00 – Среща с Таня Петкова, създател на издателство "Ясна книга", автор на книгите "Виждам те" и "Истории от космоса"

2023 © Варна е