Мобилно меню

Ще снимат втори сезон на хитовия сериал "Вина"

Два милиона и триста хиляди зрители са проследили 12-те епизода, излъчени от 5 януари до 23 март
Ще снимат втори сезон на хитовия сериал "Вина"
541

Хитовият сериал на БНТ "Вина" ще има втори сезон. Това съобщи генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков по време на специалната прожекция на финалния епизод в Сандански.

"Успехът е категоричен, това е една от най-добрите продукции в програмата ни. Така че имаме решение за втори сезон на сериала "Вина"

Режисьор на хитовата продукция е Виктор Божинов.

"След реакцията на зрителите и достигнатия успех, с екипа ще се постараем да създадем още по-вълнуващ втори сезон!“

С интригуващ сюжет и актуални проблеми, сериалът "Вина" се нарежда сред водещите програми в ефира на БНТ 1. По данни на ГАРБ (GARB Audience Measurement Bulgaria), за периода на своето излъчване (5 януари 2023 г. до 23 март 2023 г.), сериалът е достигнал до два милиона и триста хиляди зрители. Интерес към поредицата са проявили високо образовани и икономически активни хора, сочи още проучването.

Вина разказва историята на Филип (Владимир Зомбори), който пристига за кратко в България, упълномощен от майка си да продаде винарната на покойния ѝ брат. Много скоро лозята, хората и своенравната еноложка на избата – Елина (Елена Телбис), го очароват и той променя семейните планове. Вместо да продава, Филип решава да възроди винарната, но активите ѝ са отчайващи – дългове, залежали бъчви и работници, които скоро ще останат на улицата. Само Елина може да го измъкне от кашата, но баща ѝ, председателят на общинския съвет Андрей Бончев (Михаил Билалов), има други намерения за избата. Непримирим с новите обстоятелства, Филип търси местни съмишленици, а оставането му за неопределено време в България изостря отношенията със съпругата му Марта (Кристина Верославова). Войната между Филип и Андрей Бончев се разраства, загрубява и застрашава не един живот. Оказва се, че връзката между семействата на Филип и Елина има корени, по-дълбоки и здрави дори от тези на лозите. Тайни и вина от миналото са напът да провалят всичко...

Във филма може да видим също Параскева Джукелова, Силвия Лулчева, Герасим Георгиев - Геро, Димитър Селенски, Веселин Калановски, Светлана Янчева, Климентина Фърцова и др.

Сценаристи на "Вина" са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова, оператори - Калоян Божилов и Георги Гвоздев, режисьор по монтажа - Нина Алтъпърмакова. Саундтракът е дело на Петър Дундаков.

Всички епизоди от първия сезон на Вина, гледайте ТУК.

2023 © Варна е

Варненец е сред претендентите за най-добър майстор на паеля в света

Николай Тодоров – Ник демонстрира кулинарните си умения на крайбрежната алея днес
Варненец е сред претендентите за най-добър майстор на паеля в света

За първи път България може да има представител на Световната купа по паеля "World Paella Day Cup 2024". Варненецът Николай Тодоров – Ник е сред претендентите за финала. Той ще проведе специална кулинарна демонстрация във Варна - днес от 12.00 до 14.00 часа във VARNA STREET FOOD PARK, Крайбрежна алея, 3 буна. Преди това Ник демонстрира уменията си да приготвя паеля и в София.

За да получи право за участие във финалите на "World Paella Day Cup 2024", той има нужда от гласове ТУК.

World Paella Day Cup e кулинарно световно първенство за приготвяне на паеля, което ще се проведе за седми път във Валенсия с участници от цял свят. Целта на първенството е да популяризира паелята и да избере най-добрия майстор на вкусното и обичано испанско ястие. В момента тече гласуването, което ще открои финалистите – 44 кандидати от 25 страни се борят за 10-те места на финала, който ще се проведе на 20 септември 2024 във Валенсия. За подбора са изключително важни, както националните гласове в подкрепа на всеки един от кандидатите, така и медийното отразяване и публичността на инициативата във всяка страна.

Николай Тодоров – Ник е известен като създател и идеолог на концепцията за алтернативен градски начин на живот и магазини "На Тъмно".

Името му се свързва и с организирането на някои от най-мащабните кулинарни събития и фестивали в страната. Кулинарията е едно от хобитата му, а паелята е негова страст от години. Първата му среща с ястието е преди 25 години и до момента е сготвил стотици паели на събития от всякакъв мащаб – фестивали, партита, демонстрации, работилници.

На финала на World Paella Day Cup Николай Тодоров ще трябва да представи своя авторска рецепта за паеля, по която вече работи.

Гласуването продължава до 25 юни, след което специално жури ще определи кои от претендентите са получили най-много гласове, медийно отразяване, публичност и подкрепа, за да намерят място на финала.

2024 © Варна е