Мобилно меню

Томбола за пътуване със специален Коледен влак организира БДЖ

Печелившите ще бъдат изтеглени на 15 ноември
Томбола за пътуване със специален Коледен влак организира БДЖ

Традиционно за Коледните празници БДЖ ще организира пътуване със специален Коледен влак с парен локомотив. В тази връзка националният железопътен превозвач предоставя възможност на своите клиенти да спечелят ваучер за пътуване с Коледния влак.

За целта пътуващите с влак на територията на страната могат да участват в томбола, чрез която от всички регистрирани валидни билети на лотариен принцип ще бъдат избрани 15 печеливши участници.

Срокът за участие в томболата е до 31 октомври 2024 година.

Печелившите участници, които ще получат ваучер за специално организирано пътуване с влак с парен локомотив за Коледните празници, ще бъдат изтеглени на 15 ноември 2024 година.

Парният локомотив на Коледния влак е участник в най-новия български филм: "Гунди – легенда за любовта" и ще предостави възможност на пътуващите да изпитат емоцията от пътуването с влак десетилетия назад във времето.

Всеки желаещ да участва в томболата е необходимо да регистрира номера на билета от своето пътуване и да посочи име, фамилия и актуален имейл адрес на: www.bdz.bg/bg/games.

Пълните условия за участие в лотарията можете да намерите в полето за регистрация на официалния сайт на БДЖ.

2024 © Варна е

Черноморската паеля на Ник е в ТОП 12 на световното първенство

Победител в кулинарната надпревара по приготвяне на паеля стана шеф Джо Падила от Пуерто Рико, следван от представителите на Колумбия и Япония
Черноморската паеля на Ник е в ТОП 12 на световното първенство

През изминалата седмица приключи Световното първенство по приготвяне на паеля във Валенсия, Испания. На 20 септември, на пристанището в третия по големина град в Испания, известен като първоизточника на най-популярното испанско ястие, топ готвачи от цял свят премериха сили, за да излъчат победителя за 2024 година. Това е шеф Джо Падила от Пуерто Рико. Той е опитвал 3 пъти да достигне до финалите, като едва през тази година опитите му са дали резултат. В челната тройка се класираха представителите на Колумбия и Япония.

Част от условията са били да бъде представена авторска рецепта за паеля.

Българският представител Николай Тодоров – Ник, представи пред журито своя идея - Черноморска паеля.

"Продуктите за тази рецепта са изцяло от Черно море и региона. Доставката до Валенсия на пресни морски продукти беше сложна, но с доста перипетии успяхме.

Журито и медиите, които опитаха моята паеля останаха приятно изненадани и впечатлени.

Рапанът беше сред основните ми продукти, а сушеният ватос една от пазените тайни"- сподели Николай Тодоров след завръщането си в България.

"Прекарахме цяла седмица в компанията на уникални готвачи от 4 континента. Програмата ни беше впечатляваща и включваше мастър класове, демонстрации, посещения на емблематични места за испанската кулинария, срещи с атрактивни личности. За мен и асистента ми, това участие се оказа много повече от приключение.

За България, успехът е огромен.

Нашата страна вече е на картата на това кулинарно състезание и български представители ще могат да се включват и занапред" - допълва първият български участник в престижният форум.

Представителите на страните финалисти бяха във Валенсия от 17 до 22 септември, а финалното готвене, по време на което всички участници едновременно приготвят своите ястия, е организирано в световния ден на (World Paella Day) - 20 септември. Уменията и вкусовите качества на приготвената от всеки един финалист паеля са оценени от жури, в състава на което са включени предходни победители, кулинарни експерти, емблематични готвачи, като страната домакин Испания е имала право само да излъчи представител в журито, без да има участник в състезанието. Освен българския представител Николай Тодоров – Ник, в състезанието са се включили още участници от Мексико, Перу, Франция, ОАЕ, Италия, Китай, Ирландия и Румъния.

Надпреварата датира от 2017 година, а организаторите подчертават, че с всяка изминала година интересът от участници, спонсори и публика се увеличава.

2024 © Варна е