Мобилно меню

Три нови скейт парка ще бъдат изградени във Варна

Предвидени са и средства за проектиране и изграждане на 2 басейна
Три нови скейт парка ще бъдат изградени във Варна

Средства за проектиране и изграждане на три нови скейт парка са заложени в проектобюджета на Варна за 2023 година, съобщи кметът Иван Портних. Те ще бъдат разположени в кварталите "Възраждане", "Аспарухово" и "Чайка". Сред приоритетите в областта на спорта са още ремонт на залата за бадминтон, която ще се превърне в зала за спортна гимнастика в спортен комплекс "Младост". 

Предвидени са и средства за проектиране и изграждане на 2 басейна. Предвидено е още оформяне с графити на публични пространства – подлези и надлези. За целта някои от съоръженията ще бъдат предоставени улични художници графици, но и на фенклубовете на "Черно море" и "Спартак", след одобрение на визуализацията на графитите от Програмата за естетизация на градската среда.

2023 © Варна е / снимка: pixabay

Хотелската верига на Робърт де Ниро стъпва и във Варна

Първият обект на бранда ще бъде разположен в центъра на София, а вторият ще бъде във Варна
Хотелската верига на Робърт де Ниро стъпва и във Варна

Брандът за луксозни хотели, ресторанти и резиденции Nobu Hospitality разработва два имота в България - в София и в морската столица Варна, се казва в прессъобщение до медиите.

Основана през 1994 г. от актьора Робърт де Ниро, Нобу Мацухиса и Меир Сегар, Nobu Hospitality отвори първия си хотел през 2013 г. в Лас Вегас, според информация в профила на компанията. Оттогава портфолиото на марката се разшири и вече включва 38 хотела и 12 жилищни проекта по целия свят.

Имотите в България, в които Nobu Hospitality ще се позиционира са собственост на BSPF България, част от офшорната компания Black Sea Property и хотелиерския оператор GHV-Dolphins.

Първият хотел и ресторант на марката ще бъде разположен в центъра на София, а вторият ще бъде във Варна.

2024 © Варна е / снимки: Nobu hotels