Мобилно меню

За първи път на Морска гара във Варна: Представят луксозни мощни автомобили пред феновете

Събитието ще е в неделя по обяд, с вход свободен, то е част от програмата на Премиум Рали София – Свети Влас
За първи път на Морска гара във Варна: Представят луксозни мощни автомобили пред феновете
5275

Морската гара във Варна приема събитие, което ще зарадва всички почитатели на високите скорости и луксозните мощни автомобили. То ще започне в 12:30 часа в неделя - 20 август, при вход свободен. Събитието е част от програмата на Премиум Рали София – Свети Влас, което преминава през Варна от 18 до 20 август.  

На Морската гара във Варна може да бъдат видяни Lamborghini Aventador S, McLaren 765lt, Lamborghini Huracan Spyder, Ferrari 458, Porsche Turbo S, класически и топ модели на Porsche, американски класики като Dodge Dart 1971 Prostreet, Ford Mustang 1966 GT и много други.

Auto Italia са подготвили кът с впечатляващи премиум модели на Maserati, както и суперкар тест-драйв.

От DasAuto обещават, че сред техните автомобили ще има модели като Lamborghini Aventador Ultima и Lamborghini Huracan Offroad.

Освен с мощ и силен гръм на двигатели, настроение, бензин в кръвта и музика, гостите на "Varna Vice City ft. #JustPablo" ще бъдат зарадвани с много игри, изненади и награди.

Премиум Рали София – Свети Влас преминава през Северното Черноморие от 18 до 20 август 2023 г. с маршрут София - Св. Св. Константин и Елена – Белослав – Варна.

2023 © Варна е / снимки: Premiumrally.com

Преподавател по кулинарно изкуство във Варна ще представи България на World Paella Day Cup

Калоян Колев стана българският шампион по приготвяне на паеля, като спечели националната квалификация за престижния международен форум
Преподавател по кулинарно изкуство във Варна ще представи България на World Paella Day Cup

В оспорвана надпревара с високо ниво на майсторство се превърна националната квалификация за престижния World Paella Day Cup, която се проведе в Бургас. Победител в състезанието по приготвяне на паеля стана Калоян Колев, като решението бе взето от международно жури, включващо най-добрият майстор по паеля за 2024 Джо Падила от Пуерто Рико, Хорхе Кастеланос от Мексико, Габриела Новак от Испания, Мигел Перез от Испания и Андре Токев от България.

Калоян Колев е преподавател от Института по кулинарни изкуства към Висшето училище по мениджмънт във Варна, има и собствен бизнес като кулинарен консултант. За авторските си рецепти за паеля Калоян използва изцяло български продукти - заек, токачка, петрохан, трюфели и други, произведени от семейството му продукти.

С триумфа си в националната квалификация Калоян получава правото да представлява България на световния финал на World Paella Day Cup във Валенсия – родината на паелята – на 20 септември 2025. Под зоркия поглед на международно жури, той впечатли не само с вкус, но и с техника, вдъхновение и уважение към традицията на легендарното испанско ястие.

Въпреки че само един готвач ще носи българския флаг във Валенсия, събитието в Бургас беше истински празник на таланта. Осем претенденти сготвиха по две паели в рамките на състезанието. Николай Генчев заслужено спечели второто място, благодарение на своята изключителна интерпретация и професионален подход. А Мануел Касадо, носител на третата награда, внесе духа на Испания с всяка хапка от своята автентична рецепта.

Състезанието по паеля беше повече от надпревара – то беше фиеста на вкуса, майсторството и културното обединение. От първото разбъркване в тигана до финалното "¡Olé!" на сцената, публиката беше свидетел на магията на паелята – ястие, което събира хората заедно около огъня и традицията.

Организаторите, журито, участниците и ентусиазираната публика превърнаха този ден в незабравим празник на слънцето, морето и вкусовете! 

2025 © Варна е / снимки: Фейсбук