Мобилно меню

Коледни елхи дариха на Варненския зоопарк от община Девня

Иглолистните дръвчета разнообразяват менюто на тревопасните обитатели на зоологическата градин
Коледни елхи дариха на Варненския зоопарк от община Девня

След края на празниците коледните елхи на Девня зарадваха обитателите на Варненския зоопарк, отбелязва в профила си в социалните мрежи кметът Свилен Шитов

"Днес екип на нашата община транспортира дръвчетата до зоопарка, за да разнообрази менюто на тревопасните животни. Със съдействието на зооинженера Георги Тодоров своята порция от иглолистното меню получиха елените, сърните, муфлоните и козичките. От него с апетит похапнаха дори черните виетнамски прасенца. Част от елхичките станаха забавление за хищниците."

Община Девня с радост се включва в кампанията на зоопарка във Варна „Второ приложение на коледните дръвчета“. Елхичките, разбира се, не са основната храна за тревопасните, но витамините и полезните елементи, които се съдържат в игличките на дръвчетата са свежо и полезно допълнение към храната им в зимните дни. 

Всеки, който иска да дари своето коледно дръвче, може да го направи в зоопарка, като ограничение в крайния срок на кампанията няма.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Девня

Стартира конкурс за туристическо лого и слоган на Варна

Целта е да символизират туристическия потенциал на дестинация Варна
Стартира конкурс за туристическо лого и слоган на Варна

Община Варна обяви конкурс за “Проект за концепция за графична визия на туристическо лого и слоган на Варна”. Конкурсът е за създаване на графична визия на туристическо лого и слоган, които да символизират туристическия потенциал на дестинация Варна с приложимост в различни комуникационни канали. Целта е утвърждаване на бранд "Варна" и повишаване на разпознаваемостта на дестинацията на туристическия пазар чрез изготвяне на концепция на графична визия на туристическо лого и слоган, които да асоциират визията на дестинацията, съобщават организаторите.

В конкурса имат право да участват всички пълнолетни български и чуждестранни граждани, в качеството си на физически и/или юридически лица, с изключение на лицата, участвали в изготвянето на конкурсната програма, членовете на комисията за оценяване на проектите, както и всички лица, намиращи се в трудови или служебни отношения с възложителя или с член на комисията.

Основни изисквания са:

  • Проектите да са създадени специално за конкурса;
  • Проектите да са с авторски права на участника.

Участниците може да използват всички видове техники на изящните и приложни изкуства, както и дигитални техники по отношение на работния процес и графичната концепция. Всеки кандидат участва с 1 предложение за авторски и оригинален проект на лого и слоган в два варианта – български и английски, в предпочитаната от него техника. Проектът трябва да съдържа стилизирана информация за Варна, да асоциира текстово, графично и цветово туристическите дадености на дестинацията.

Графичният образ  на лого и слоган трябва да е лесно четим, разбираем и функционален (да може да се използва за различни нужди и комуникационни канали).

Предложенията трябва да са съобразени с целта на конкурса и да отразяват представата за Варна като морска туристическа дестинация с богато историческо наследство и културни традиции. Проектите не трябва да копират съществуващи графични знаци, гербове и да не са публикувани под някаква форма.

Проектите задължително трябва да съдържат думата "Варна" (изписана с кирилица за варианта на български език) и "Varna" (изписана на латиница за варианта на английски език), допълват от Община Варна.

Наградата за участника заел първо място е в размер на 5 000 лева, класираните на второ и трето място, съответно 2 000 и 1 000 лв.

Крайният срок за подаване на предложенията за участие в конкурса е до 17:30 часа на 13 май 2024 г.
По-подробна информация, както и документация за участие можете да намерите ТУК.

2024 © Варна е