Мобилно меню

Община Девня подкрепи деца сираци в навечерието на Коледа

Инициативата е традиционна, през тази година бяха подпомогнати 34 деца без родители
Община Девня подкрепи деца сираци в навечерието на Коледа

Община Девня и тази година спази традицията си, в навечерието на Коледно-новогодишните празници да подпомага деца в неравностойно положение. 34 деца сираци и полусираци от Девня получиха подаръци и парични помощи от по 100 лева. Средствата за помощите са осигурени от бюджета на община Девня, по предложение на кмета Свилен Шитов и общинската администрация и с подкрепата на общинския съвет. 

Кметът на Девня Свилен Шитов:

Пожелавам на всички тези деца здраве и сбъднати мечти! Нека въпреки трудностите, не се отказват да следват целите си, да имат смелостта да успяват в живота! Ние ще продължим да ги подкрепяме и занапред!

 

2022 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Девня

Център за екотуризъм заработи в Белослав

Той е разположен до защитена местност "Ятата"
Център за екотуризъм заработи в Белослав

Изграденият с европейски средства Туристически информационен център за екотуризъм в Птичи рай "Ятата" в Община Белослав официално отвори врати. Той е създаден по проект, финансиран от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Общата стойност на инвестицията е 146 320 лв. Бенефициент е Община Белослав, съобщават от Областния информационен център-Варна.

От една страна имотът граничи със защитена местност "Ятата", а от друга - с южната страна на плавателния канал и Белославското езеро. Освен изграждане и обзавеждане на Туристическия информационен център, който наподобява къщичка за птици, в изпълнение на проекта е инсталирано и специално техническо оборудване, достъпно за хора в неравностойно положение. Поставени са контейнери за разделно събиране на отпадъци и са монтирани соларни лампи.

Целта на новосъздадения център е популяризиране на местното природно и историческо наследство на територията на Община Белослав, осигуряване на благоприятни условия за отдих на посетителите, опазване и съхранение на биоразнообразието, оползотворяване на местния потенциал и подобряване на туристическата инфраструктура.

Сред основните задачи на "къщичката за птици" ще бъде организирането на образователни екологични инициативи за деца. Тя ще бъде на разположение и за провеждане на събития от различен характер.

2024 © Варна е / снимки: Областен Информационен Център - Варна