Мобилно меню

По традиция: Община Девня помогна финансово на абитуриенти

През тази година с по 300 лева бяха подпомогнати 7 зрелостници
По традиция: Община Девня помогна финансово на абитуриенти
85

За поредна година община Девня помогна финансово на сираци и полусираци, които завършват средното си образование. С решение на общинския съвет, 7 зрелостници в затруднено положение получиха по 300 лева. Специалният жест към младежите бе поднесен от кмета Свилен Шитов на тържествена церемония, в навечерието на абитуриентските балове.

"Пожелах на всички тях успех и от тук нататък да им се случат най-хубавите неща! Когато е млад човек често се колебае, но със сигурност формулата за успеха е една - работа. Затова им пожелах още да вярват, че с труд, търпение и постоянство всичко се постига."

Свилен Шитов пожела на младежите също да срещат по-малко препятствия по пътя си и да бъдат упорити!

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Девня

Вода с хлор пият във варненски села

Отклонения от качеството на питейната вода в местни обществени чешми регистрираха на редица места
Вода с хлор пият във варненски села
41

Водата в 4 населени места във Варненско не отговаря на нормите за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели. Остатъчен свободен хлор над позволеното количество е регистриран във водата на селата Доброплодно, Ветрино и Солник, а за мътност на питейната вода съобщават потребителите от село Ягнило.

Водата в 3 мести обществени чешми също не отговаря на предписаните норми, съобщават от РЗИ-Варна. Несъответствия са регистрирани при пробите, добити от местна чешма в кв. "Вл. Варненчик" до бл.5, чешма пред "Манастирска изба" в курорта Св. Св. Константин и Елена, както и "Горчивата чешма" в с. Каменар.

Издадени са 3 предписания до Ръководителите на ЕТР при „ВиК-Варна” ООД за предприемане на мерки за регулиране на дезинфекцията на питейната вода с оглед постигане на приемливост за потребителя по показатели остатъчен свободен хлор и мирис.

Издадени са 3 предписания до кметовете на населените места за спиране на експлоатацията на местните обществени чешми за питейно-битови цели, както следва: местен водоизточник в гр. Варна, кв. „Владиславово” до бл.5, местен водоизточник в гр. Варна, к.к. Св.св. Константин и Елена пред „Манастирска изба” и местен водоизточник „Горчивата чешма” в с. Каменар. Предписанията са потвърдени със заповеди на директора на РЗИ-Варна.

Издадени са 3 предписания за хигиенни и противоепидемични мерки за поставяне на трайна маркировка върху горецитираните чешми, че „Водата е негодна за пиене”.

2023 © Варна е