Мобилно меню

Тим с амбиции за Първа лига изгражда модерна футболна база в Аврен

Таксата от 85 хиляди лева, която инвеститорът ще заплати, ще бъде вложена в изграждането на съвременно спортно игрище в училището в с. Аврен където местните деца ще спортуват при подобрени условия, увери кметът Емануил Манолов
Тим с амбиции за Първа лига изгражда модерна футболна база в Аврен
4161

Собственикът на фирма "Берьозка" и футболен клуб "Фратрия" Виктор Бакуревич е внесъл в община Аврен инвестиционно предложение да получи отстъпено право на строеж на територията на местния стадион в с.Аврен, съобщава в профила си в социалните мрежи кметът на Аврен Емануил Манолов.

Инвестиционното намерение е за изграждането на 2 големи футболни игрища, на които ФК "Фратрия" да играе своите официални мачове в първенството на Североизточната трета лига, както и за построяване на общежитие за футболисти, тренировъчни зали и офиси за треньорите от клуба, на площ от 1200 м2 разгърната застроена площ. Планира се също да бъде изградена и трибуна с 1200 седящи места за зрители, ново модерно осветление, собствен сондаж за напояване и паркинг за автомобили.

“Фратрия” е най бързо развиващият се футболен клуб в България с много амбициозна програма да влезе в “А” група до 4 години и за мен ще е чест инвеститор с подобно предложение да вложи тази огромна инвестиция в с.Аврен", отбелязва Емануил Манолов.

"Конкурсът за отстъпено право на строеж ще включва задължителното условие, че ще се задължи кандидатствалият да изгради единствено и само подобно съоръжение за спортни цели и нищо друго в противен случай ще бъде анулиран конкурсът", уверява кметът на Аврен.

"Таксата от 85 хиляди лева, която инвеститорът ще заплати, ще бъде вложена в изграждането на съвременно спортно игрище в училището в с. Аврен където местните деца ще спортуват при подобрени условия"

"Земята под строежа ще остане собственост на общината а само съоръженията и сградите ще бъдат собственост на инвеститора", допълва кметът на Аврен.

Той уточнява, че ще внесе докладна записка за одобрение на предложената инвестиция на сесията на общинския съвет, която ще се проведе на 31 август.

2023 © Варна е

Кметът на Аксаково отново влиза в Управителния съвет на НСОРБ

В Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България вече е и кметът на Варна, а кметът на Дългопол влезе в Контролния съвет
Кметът на Аксаково отново влиза в Управителния съвет на НСОРБ

При засилено присъствие на кметове от Варненска област ще работят в новия си мандат ръководните органи на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ).

Кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов получи доверието на колегите си от страната и бе избран за втори мандат като член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България (УС на НСОРБ). В Управителния съвет вече е и кметът на Варна Благомир Коцев, а кметът на Дългопол Георги Георгиев стана член на Контролния съвет на НСОРБ.

„Основната роля на УС на НСОРБ е засилено взаимодействие между местната и централната власт. Пример за добра практика от предишния мандат на УС на НСОРБ е стартиралият диалог за децентрализация на общините в Република България и приетата инвестиционна програма с гарантирани бюджети за инфраструктура за всяка“, коментира кметът на Аксаково инж. Атанас Стоилов. 

2024 © Варна е