Мобилно меню

ВАРНА Е – номиниран за "Сайт на годината"

Вижте как можете да подкрепите Varnae.bg, първата варненска медия претендент за професионалното отличие
ВАРНА Е – номиниран за "Сайт на годината"
1030

Варненската медия ВАРНА Е (Varnae.bg) бе номинирана за участие в реномирания конкурс "Сайт на годината", само броени месеци след стартирането си. Тя ще се бори за престижното отличие в категория "Медиен сайт", заедно с национални електрони издания като Списание Мениджър, Списание ВИЖ!, Quotes Magazine, Майко мила, ЦСКА 1948, Bri4ka.com и др.

Рекорден брой участници регистрират тази година организаторите от  "Фондация за активно развитие на уеб" - 175. Те ще бъдат оценявани от жури, съставено от 45 утвърдени експерти в бранша. Освен тях, свой фаворит ще излъчат и читателите.

Гласувайте за ВАРНА Е (Varnae.bg) ТУК!

Срокът за гласуване е до 26 октомври 2023 г.

2023 © Варна е

Елена Янакиева встъпи във втория си управленски мандат начело на Административен съд – Варна

Нейната кандидатура бе единодушно подкрепена и от Съдийската колегия на ВСС
Елена Янакиева встъпи във втория си управленски мандат начело на Административен съд – Варна

На официална церемония на 9 май 2024 г., във Върховния административен съд съдия Елена Янакиева подписа акт за встъпване в длъжността Административен ръководител – председател на Административен съд – Варна.

Съдия Янакиева бе подкрепена от Общото събрание на съдиите в Административен съд – Варна, а въз основа на нейния утвърден професионализъм и административен опит и познания за съдебната система, както и на умението ѝ да сплотява колектива, на показаните лични качества като активен и отговорен административен ръководител, нейната кандидатура бе единодушно подкрепена и от Съдийската колегия на ВСС, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет.

Като приоритет във втория си управленски мандат съдия Янакиева изтъкна запазване предоставянето на качествено административно правосъдие; на оптимизиране дейността на администрацията чрез утвърждаване на електронното правосъдие и ефективно използване на информационните технологии; периодично анализиране на проблемните области и повишаване квалификацията на съдебните служители; на ефективното, отговорно и прозрачно управление на Административен съд – Варна и повишаване на общественото доверие в неговата работа. Приоритет е и поддържането на ефективни работни отношения с институции и организации, които взаимодействат със съда, както и оптимизирането на комуникацията с обществеността; провеждане на срещи и обучения на съдиите на местно, регионално, национално и европейско равнище и др. Като предизвикателство определи съдия Елена Янакиева и поиска подкрепата на СК – ВСС за решаване на проблема на съда със сградния фонд.

Съдия Елена Янакиева има над 17 години съдийски стаж и над 23 години общ юридически стаж. Кариерата й в органите на съдебната власт започва през 2007 г. като съдия в Административен съд – Варна, след което на 17 юни 2015 г. встъпва в длъжност „заместник адм. ръководител – заместник-председател“ на съда. В периода 11 март 2019 – 11 март 2024 г. е административен ръководител – председател, след което изпълнява тези функции.

2024 © Варна е / снимка: Административен съд - Варна