Мобилно меню

Ето кои ще са депутатите от Варна

ЦИК обяви окончателния списък с народните представители в 49-ия парламент
Ето кои ще са депутатите от Варна

Окончателният списък с имената на народните представители, които влизат в 49-ия парламент, беше обявен от Централната избирателна комисия, след като изтече срокът, в който избраните от два района кандидати трябваше да уточнят от кой район предпочитат да бъдат депутати. За Варненския многомандатен избирателен район това бяха Костадин Костадинов от Възраждане и Борислав Гуцанов от БСП, които решиха да представят Варна.

Общо 16 народни представители бяха излъчени от Варненския многомандатен избирателен район - 6 от тях са от ГЕРБ-СДС, 4 - от ПП-ДБ, 3 - от Възраждане и по 1 от ДПС, БСП и ИТН.

Ето и пълния списък с варненските депутати в 49-ия парламент:

ГЕРБ-СДС

 1. Даниел Павлов Митов
 2. Славена Димитрова Точева
 3. Красен Кирилов Кралев
 4. Павел Алексеев Христов
 5. Бранимир Николаев Балачев
 6. Медиха Енвер Мехмед-Хамза

Продължаваме Промяната - Демократична България

 1. Даниел Максим Лорер
 2. Стела Димитрова Николова
 3. Ивайло Христов Митковски
 4. Калоян Тонев Икономов

Възраждане

 1. Костадин Тодоров Костадинов
 2. Коста Георгиев Стоянов
 3. Светослав Тодоров Тодоров

ДПС

Филиз Хакъева Хюсменова

БСП за България

Борислав Гуцанов Гуцанов

Има такъв народ

Драгомир Стефанов Петров

Имената на всички народни представители, може да видите ТУК.

2023 © Варна е

Варненка оглави 50-ото Народно събрание

131 депутати подкрепиха кандидатурата на Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за председател на парламента
Варненка оглави 50-ото Народно събрание

Рая Назарян от ГЕРБ-СДС бе избрана за председател на 50-ото Народно събрание. Това стана във втория ден на новия парламент. В гласуването участваха общо 236 народни представители, от които 131 депутати подкрепиха кандидатурата на Рая Назарян, 66 се обявиха против, а 39 гласуваха с "въздържал се".

След избора си Рая Назарян благодари за оказаната висока чест и за полученото доверие.

"С днешното гласуване се дава възможност за нормално развитие на политическите процеси и ефективното функциониране на държавната власт. Народното събрание независимо от степента на общественото доверие е единствената платформа за легитимиране на изпълнителната и законодателната власт. Затова нашата обща отговорност като народни представители, независимо от ролите на опозиция и управляващи е да дадем възможност за нормализиране на политическите процеси и да отговорим на очакванията на обществото за стабилност, сигурност и справедливост. Независимо от политическите си различия, всички ние носим отговорност за качеството на политическите дебати и за актовете на Народното събрание, които трябва да съответстват на общоприетите разбирания за авторитет и достойнство.

Вярвам, че всеки един от нас ще полага усилия в тази насока.

На мен може да разчитате за диалогичност, справедливост, равнопоставеност и безусловно спазване на Конституцията, законите и правилника на дейността на Народното събрание".

Рая Назарян е родена на 16 септември 1985 г. във Варна. Средното си образование завършва във варненската Хуманитарна гимназия "Константин Преславски", след което следва "Право" в Университета за национално и световно стопанство. Назарян е адвокат с повече от 12 години юридически стаж, от които десет - като адвокат със специалност в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследствено право и свързания с това богат процесуален опит по търговски, граждански и административни съдопроизводства пред българския съд. Специалист по медиация и извънсъдебно уреждане на правни спорове. Член е на Софийската адвокатска колегия, съдружник и съучредител на Адвокатско дружество.

Депутат е в 48-ото, 49-ото и настоящото Народно събрание.

По време на днешното заседание, депутатите избраха и седем заместник-председатели на парламента - Росица Кирова от ГЕРБ-СДС, Йордан Цонев от ДПС, Атанас Атанасов от ПП-ДБ, Цончо Ганев от Възраждане, Драгомир Стойнев от БСП, Андрей Чорбанов от ИТН и Виктория Василева от Величие. След гласуването на номинациите „анблок", те заеха местата си до вече избрания председател на 50-ия парламент Рая Назарян от ГЕРБ-СДС.

2024 © Варна е