Мобилно меню

Костадинов: Готови сме със състав на правителството, ако получим третия мандат!

"Възраждане" е единствената устойчива политическа сила у нас, политическата криза всъщност дава възможност за преосноваване на българската политическа система, смята лидерът на партията
Костадинов: Готови сме със състав на правителството, ако получим третия мандат!

 

"Възраждане" са готови да говорят с всички парламентарни сили, но няма да отстъпят от принципите си, заяви лидерът на партията Костадин Костадинов, отбелязва БНТ.

Той отново потвърди, че е готов със състав и структура на правителството, ако получи третия проучвателен мандат, при провал на първите два.

Единствената устойчива политическа сила, която се очертава на политическия хоризонт е "Възраждане".

"Единственият кабинет, който ще подкрепим, е кабинет с мандата на "Възраждане". Политическата криза всъщност дава възможност за преосноваване на българската държава и за тотално преосноваване на българската политическа система. Целта на "Възраждане" е да бъде първа политическа сила и ще продължим да се борим за това с всички сили и средства, които ни разрешава законът", каза Костадин Костадинов - председател на "Възраждане".

2023 © Варна е

Варненка оглави 50-ото Народно събрание

131 депутати подкрепиха кандидатурата на Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за председател на парламента
Варненка оглави 50-ото Народно събрание

Рая Назарян от ГЕРБ-СДС бе избрана за председател на 50-ото Народно събрание. Това стана във втория ден на новия парламент. В гласуването участваха общо 236 народни представители, от които 131 депутати подкрепиха кандидатурата на Рая Назарян, 66 се обявиха против, а 39 гласуваха с "въздържал се".

След избора си Рая Назарян благодари за оказаната висока чест и за полученото доверие.

"С днешното гласуване се дава възможност за нормално развитие на политическите процеси и ефективното функциониране на държавната власт. Народното събрание независимо от степента на общественото доверие е единствената платформа за легитимиране на изпълнителната и законодателната власт. Затова нашата обща отговорност като народни представители, независимо от ролите на опозиция и управляващи е да дадем възможност за нормализиране на политическите процеси и да отговорим на очакванията на обществото за стабилност, сигурност и справедливост. Независимо от политическите си различия, всички ние носим отговорност за качеството на политическите дебати и за актовете на Народното събрание, които трябва да съответстват на общоприетите разбирания за авторитет и достойнство.

Вярвам, че всеки един от нас ще полага усилия в тази насока.

На мен може да разчитате за диалогичност, справедливост, равнопоставеност и безусловно спазване на Конституцията, законите и правилника на дейността на Народното събрание".

Рая Назарян е родена на 16 септември 1985 г. във Варна. Средното си образование завършва във варненската Хуманитарна гимназия "Константин Преславски", след което следва "Право" в Университета за национално и световно стопанство. Назарян е адвокат с повече от 12 години юридически стаж, от които десет - като адвокат със специалност в областта на облигационното, вещното, застрахователното, семейното и наследствено право и свързания с това богат процесуален опит по търговски, граждански и административни съдопроизводства пред българския съд. Специалист по медиация и извънсъдебно уреждане на правни спорове. Член е на Софийската адвокатска колегия, съдружник и съучредител на Адвокатско дружество.

Депутат е в 48-ото, 49-ото и настоящото Народно събрание.

По време на днешното заседание, депутатите избраха и седем заместник-председатели на парламента - Росица Кирова от ГЕРБ-СДС, Йордан Цонев от ДПС, Атанас Атанасов от ПП-ДБ, Цончо Ганев от Възраждане, Драгомир Стойнев от БСП, Андрей Чорбанов от ИТН и Виктория Василева от Величие. След гласуването на номинациите „анблок", те заеха местата си до вече избрания председател на 50-ия парламент Рая Назарян от ГЕРБ-СДС.

2024 © Варна е