Мобилно меню

Назначиха нов областен управител на Варна

Поста ще заема Андрияна Андреева - доцент и доктор по право, ръководител на катедра "Правни науки" в Икономически университет – Варна
Назначиха нов областен управител на Варна

Андрияна Андреева е новият областен управител на Варна. Тя е доцент и доктор по право, ръководи катедра "Правни науки" в Икономически университет – Варна. Андреева е участвала в множество научни проекти, автор е на над 50 научни статии, студии и монографии, участвала е в подготовката по издаването на над 20 учебници и учебни помагала в областта на правото.

Назначението стана факт с решение на Министерски съвет от днес, с което нови областни управители бяха назначени също на Кърджали, Софийска област, Търговище, Хасково и Ямбол.

От пресцентъра на областната управа във Варна съобщават, че като акт на приемственост доц. д-р Андрияна Андреева и г-н Марио Смърков ще вземат съвместно участие в тържественото честване по повод отбелязването на 145 години от Освобождението на Варна. В 10 часа на 27 юли на Морска гара Варна, доц. д-р Андреева и г-н Смърков ще се включат в мероприятията по повод отбелязването на две години от влизането на НИК 421 „Св. Св. Кирил и Методий“ в състава на ВВМУ“ Никола Й. Вапцаров“. В 11.30 часа на 27 юли, в сградата на Областна администрация Варна, ще бъде извършена церемония по предаване на поста и встъпване в длъжност на новия областен управител на област с административен център Варна доц. д-р Андрияна Андреева.

2023 © Варна е

Николай Костадинов става общински лидер на ГЕРБ във Варна

Това обяви Бойко Борисов при посещение в морската столица, при което изтъкна също, че партията няма да подкрепи законопроекта за ветропарковете в Черно море
Николай Костадинов става общински лидер на ГЕРБ във Варна

Николай Костадинов е новият лидер на общинската организация на ГЕРБ във Варна. Това съобщи при посещение в морската столица Бойко Борисов. На последните местни избори Костадинов бе преизбран за втори мандат като районен кмет на един от ключовите варненски райони - "Владислав Варненчик". При посещението на Бойко Борисов стана ясно също, че кметът на район "Младост" Христо Христов, който на последните избори се яви като конкурент на кандидата на ГЕРБ и бе подкрепен от местната коалиция "Алтернатива на гражданите", се връща в структурите на партията и става заместник на Костадинов. Организационен секретар ще е Тодор Балабанов - общински съветник и доскорошен председател на Общинския съвет във Варна, членове на общинското ръководство стават представители на младежката организация и общински съветници. Бившият кмет Иван Портних ще работи със структурите на ГЕРБ в областта, информира Радио Варна.

Борисов изтъкна, че целта на промените е връщане на доверието на избирателите.

При посещението си в морската столица Борисов отбеляза също, че ГЕРБ няма да подкрепи законопроекта за ветропарковете в Черно море. Решението е категорично и в него са обединени 69-имата депутати от партията. Среща с ръководството на ГЕРБ във Варна инициираха представители на сдружения от сектор "Рибарство", екоактивисти, хотелиери и ресторантьори, за да получат подкрепата на най-голямата партия в Народното събрание. 

Народните представители от ГЕРБ няма да подкрепят законопроекта, тъй като е станало ясно, че той е бил предложен без обществено обсъждане и съобразяване с исканията на бранша. "Затова нашата партия взе решение да оттеглим подкрепата при второ четене", заяви Борисов, цитиран от Радио Варна.

Преговорите за съдбата на общото управление след ротацията ще започнат през следващата седмица, съобщи още Борисов при посещението си в морската столица.

"След понеделник, когато стане ясна оценката за работата на министрите, ГЕРБ ще започне да води разговори по меморандума, предложен от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ще постави условия кои от тях може да подкрепи и кои – не, както и разговори за състава на Министерския съвет. Конкретните преговори с ПП - ДБ може да започнат едва когато външният министър Мария Габриел и премиерът Николай Денков представят отчета за дейността на всички министри", уточни Борисов във Варна.

Той обобщи, че е нормално между партиите да има конфликти, но би трябвало да се обединяват около добрите неща, които са свършили и геостратегическата ориентация на страната, а не да се обиждат.

2024 © Варна е