Мобилно меню

Назначиха временно изпълняващ длъжността главен архитект на Община Варна

Арх. Стоян Петков ще заема поста до провеждането на конкурс
Назначиха временно изпълняващ длъжността главен архитект на Община Варна

Архитект Стоян Петков ще изпълнява временно длъжността главен архитект на Община Варна до провеждането на конкурс. Той бе официално представен днес от кмета Иван Портних.

Стоян Петков е възпитаник на ВСУ „Черноризец Храбър“. От 11 години работи в администрацията на Община Аксаково, като в последните пет години е главен архитект, с опит в устройственото планиране и инвестиционното проектиране.

Очаквам Стоян Петков да проведе широка дискусия с неправителствения сектор и браншовите организации, за да продължим да развиваме  Варна по най-добрия начин, обясни кметът Иван Портних.

Приоритет в работата му ще бъде реализиране на проекта за новата индустриална зона, която е съвместна разработка с Община Аксаково, както и иницииране на широка обществена дискусия за общия устройствен план на Варна.

На въпрос дали ще ревизира решения на предшественика си, Стоян Петков посочи, че всяко влязло в сила разрешение за строеж не подлежи на обжалване. Той допълни, че доброто планиране на града е в пряка връзка с Общия устройствен план и е важно да има обща силуетна рамка на сградите. Другата важна задача за новият главен архитект е повишаването на бързината в административното обслужване на гражданите.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Юлиян Минчев е новият общински съветник във Варна

Той заема мястото на Ивайло Костадинов, който беше избран за народен представител.
Юлиян Минчев е новият общински съветник във Варна

Юлиян Минчев положи клетва като общински съветник преди началото на 12-тото заседание на местния парламент във Варна.

Той заема мястото на Ивайло Костадинов, който беше избран за народен представител. Минчев влиза от листата на „Има такъв народ“ и това ще бъде първият му мандат като общински съветник. По-късно днес ще стане ясно в дейността на кои постоянни и временни комисии ще вземе участие.

Новоизбраният член на местния парламент е магистър по счетоводство и контрол в Икономически университет – Варна. Има дългогодишен опит в сферата на частния бизнес и корпоративното управление.

На днешното заседание предстои съветниците да решат кой да заеме мястото на Костадинов на постa председател на ПК „Европейски въпроси и международно сътрудничество“. В дневния ред фигурираше и точка за избор на заместник-председател на Общинския съвет, но тя беше оттеглена.

2024 © Варна е