Мобилно меню

Областният управител на Варна Марио Смърков подаде оставка

Смърков припомни, че по негова заповед бе направена проверка на всички държавни имоти и хидротехнически съоръжения, която показа серия нарушения
Областният управител на Варна Марио Смърков подаде оставка

Областният управител на Варна Марио Смърков днес подаде оставка. Той уточни, че тя е свързана с изявленията, предизвикани от неговата заповед за отварянето на крайбрежната алея в града за автомобили. Смърков припомни, че алеята всъщност е улица според документите на Дирекцията за строителен контрол и регионалното министерство и като такава трябва да бъде достъпна за движение на коли.

Областният управител посочи, че приема насроченият от "Продължаваме промяната" за днес протест срещу заповедта му като акт на недоверие от страна на политическа партия, участваща в управлението на държавата, и подава оставка от поста.

2023 © Варна е

Юлиян Минчев е новият общински съветник във Варна

Той заема мястото на Ивайло Костадинов, който беше избран за народен представител.
Юлиян Минчев е новият общински съветник във Варна

Юлиян Минчев положи клетва като общински съветник преди началото на 12-тото заседание на местния парламент във Варна.

Той заема мястото на Ивайло Костадинов, който беше избран за народен представител. Минчев влиза от листата на „Има такъв народ“ и това ще бъде първият му мандат като общински съветник. По-късно днес ще стане ясно в дейността на кои постоянни и временни комисии ще вземе участие.

Новоизбраният член на местния парламент е магистър по счетоводство и контрол в Икономически университет – Варна. Има дългогодишен опит в сферата на частния бизнес и корпоративното управление.

На днешното заседание предстои съветниците да решат кой да заеме мястото на Костадинов на постa председател на ПК „Европейски въпроси и международно сътрудничество“. В дневния ред фигурираше и точка за избор на заместник-председател на Общинския съвет, но тя беше оттеглена.

2024 © Варна е