Мобилно меню

Обсъждат партньорство между Варна и Сплит по важни проекти

Възможностите на морската ни столица в сферите образование, култура и туризъм представи кметът Портних пред хърватския посланик
Обсъждат партньорство между Варна и Сплит по важни проекти

Кметът на Варна Иван Портних проведе среща с посланика на Република Хърватия Н. Пр. Ясна Огняновац. Той я запозна с възможностите, които предлага градът в сферите на образованието, културата и туризма. Кметът подчерта, че големият потенциал на морската столица са образованите млади хора и припомни, че през 2017 г. Варна бе избрана за Европейска младежка столица.

Н. Пр. Ясна Огняновац изтъкна изключително добрите през годините двустранни отношения между България и Хърватия в исторически, икономически, политически план, като подчерта, че е важно да се работи и за развитие на контактите на регионално и местно ниво. 

В тази връзка тя очерта общи характеристики между градовете Варна и Сплит - важни пристанища, развит туризъм, наличие на международни летища, университетски центрове, които, според нея, са предпоставки за добро сътрудничество. 

Кметът Иван Портних потвърди, че връзката между градовете и хората е изключително важна и подчерта, че партньорството с хърватския град може да се реализира чрез работата по общи проекти в различни сфери от взаимен интерес.

2023 © Варна е

Юлиян Минчев е новият общински съветник във Варна

Той заема мястото на Ивайло Костадинов, който беше избран за народен представител.
Юлиян Минчев е новият общински съветник във Варна

Юлиян Минчев положи клетва като общински съветник преди началото на 12-тото заседание на местния парламент във Варна.

Той заема мястото на Ивайло Костадинов, който беше избран за народен представител. Минчев влиза от листата на „Има такъв народ“ и това ще бъде първият му мандат като общински съветник. По-късно днес ще стане ясно в дейността на кои постоянни и временни комисии ще вземе участие.

Новоизбраният член на местния парламент е магистър по счетоводство и контрол в Икономически университет – Варна. Има дългогодишен опит в сферата на частния бизнес и корпоративното управление.

На днешното заседание предстои съветниците да решат кой да заеме мястото на Костадинов на постa председател на ПК „Европейски въпроси и международно сътрудничество“. В дневния ред фигурираше и точка за избор на заместник-председател на Общинския съвет, но тя беше оттеглена.

2024 © Варна е