Мобилно меню

20 са свободните места в общинската инициатива за подпомагане на хора в нужда в домашна среда

От здравно-социалните услуги по проекта към момента се възползват 613 варненци, които нямат възможност за самообслужване
20 са свободните места в общинската инициатива за подпомагане на хора в нужда в домашна среда

 

613 потребители - възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания, получават интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда. За тях се грижи екип от 111 души - специалисти и помощен персонал. Дейностите са част от проекта "Грижа в дома в община Варна", който ще продължи до 3 януари 2024 година. 

Грижата в домашна среда е комплекс от услуги, които включват: посещение от медицинска сестра, консултант "здравословно хранене", психолог, рехабилитатор, домашен помощник и сътрудник "социална работа", като на всеки потребител се предоставят почасово услуги, съобразно предварителна индивидуална оценка на потребностите, изготвена от мултидисциплинарен екип от специалисти, съобщиха от дирекция "Социални дейности" към Община Варна.

Капацитетът на услугата е 633 потребители. Желаещите могат да кандидатстват по настоящ адрес, като е необходимо да попълнят заявление-декларация (по образец), както и да представят документ за самоличност (за справка) и копие на медицински документи (при наличие на такива).

Повече информация на следните телефонни номера: 0884920867; 0884999050.

2023 © Варна е

Правописният маратон “Бъди грамотен” гостува във Варна

Събитието ще се проведе в събота - 20 юли, от 10 до 13 часа на сцена "Раковина" в Морската градина
Правописният маратон “Бъди грамотен” гостува във Варна

Варна посреща за пореден път летния правописен маратон от инициативата  “Бъди грамотен”. Събитието ще се проведе в събота - 20 юли, от 10 до 13 часа на сцена „Раковина“ в Морската градина. Организатори са „Академика БГ“, с подкрепата на Община Варна.

По време на състезанието жителите и гостите на морската столица ще имат възможност да проверят знанията си по български език и да получат безплатни правописни консултации. Организаторите са подготвили тестове в три възрастови групи, а за най-малките са предвидени забавни игри с буквите.

Всички участници, които решат тестовете си без грешка, ще получат награди.

Инициативата "Бъди грамотен" се провежда от 2009 г. с цел да възпитава любов към родния език и да мотивира младите хора да пишат правилно. 

 

2024 © Варна е / снимки: Академика БГ