Мобилно меню

7 000 деца са участвали в уроците по Горска педагогика през 2023-та

Занятията са реализирани в областите Варна, Шумен, Търговище и Добрич
7 000 деца са участвали в уроците по Горска педагогика през 2023-та

През 2023 година уроците по Горска педагогика на територията на областите Варна, Шумен, Търговище и Добрич, са реализирани с участието на 7000 деца, съобщават от Североизточното държавно предприятие.

Лектори на занятията са били служители и преподаватели от СИДП, ДПП „Шуменско плато“, ДГС-Провадия, ШУ „Епископ Константин Преславски“, ДГС-Нови пазар и ЦПЛР – ОДК "Анастас Стоянов" - Шумен. 

През миналата година горските педагози са разработили два нови урока, отпечатали са също плакат с интересна игра и книжка за дърветата в България. 

По повод Седмицата на гората специално място в занятията е отделено на залесяването и дърводобива, грижите за младите фиданки и направленията в които се използва отсечената дървесина. 

Уроците по Горска педагогика за тази година ще стартират след приключване на първият учебен срок. В помощ на колегите си ще се включи и Дени Жекова от ДГС-Варна, съобщават още от Североизточното държавно предприятие.

2024 © Варна е

Кампания “Не шофирай, ако си пил” се провежда във Варна

Основната цел на инициативата е опазване живота и здравето на младежите, техните приятели, връстници, близки и на цялото общество
Кампания “Не шофирай, ако си пил” се провежда във Варна

Доброволци от дирекция „Превенции“ към Община Варна раздаваха информационни материали и отправяха превантивни послания към спрелите шофьори, призовавайки към отговорно и толерантно поведение на пътя. Проведената акция е в рамките на кампания  „Не шофирай, ако си пил!“ и се организира съвместно от дирекция „Превенции“ към Община Варна, сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР и Общинския съвет по наркотични вещества.

Основната цел на кампанията е опазване живота и здравето на младежите, техните приятели, връстници, близки и на цялото общество. Доброволците призоваваха още за нетърпимост към водачите на моторни превозни средства, употребили алкохол или наркотични вещества. Служителите на сектор „Пътна полиция“ разясняваха законовите последици при установяване на шофьори, употребили психоактивни вещества. 

 

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна