Мобилно меню

Без Синя зона във Варна по Великден

Паркирането в централната част на града ще бъде безплатно
Без Синя зона във Варна по Великден
329

Синята зона във Варна няма да работи през четирите почивни и празнични дни от 14 април до 17 април, включително, съобщиха от общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“. Паркирането в централната част на града ще бъде безплатно.

Както ВАРНА Е ви информира, общинското дружество "Градски транспорт" ще осигури допълнителни автобуси в празничната нощ на 15 срещу 16 април, когато в Катедралния храм "Свето Успение Богородично" ще бъде отслужена тържествена Великденска служба. Извънредни курсове ще има по автобусни линии 17, 22, 31/31А, 148 и тролейбусни линии 82 и 83/88.

2023 © Варна е

Променят маршрута на автобус №13

Причината за временната промяна на организация е изпълнението на проект на ВиК в района
Променят маршрута на автобус №13
239

От общинска фирма „Градски транспорт“ информират, че от 05 юни 2023 г. (понеделник), автобусна линия 13 ще обслужва гражданите по променен маршрут както следва:

След сп. „Мир“ наляво по ул. „Студентска“ - сп. „Черноризец Храбър“, наляво по ул. „Дубровник“, надясно по ул. „Железни врата“ - сп. „Железни врата“ , надясно по ул. „Евлоги Георгиев“ - „Нов корпус на ИУ“ и сп. „бл.22“, където автобусите ще използват обръщача за престой и маневри.

Няма да се обслужват спирките „Медицински комплекс“, „Сотира“ и „Бриз“.

От дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване”; молят гражданите да не паркират личните си автомобили на обръщача на ул. “Евлоги Георгиев”, срещу бл. 22 след 05 ч. на 05 юни .2023 г., тъй като теренът ще бъде използван от автобусите на “Градски транспорт”.

Паркираните автомобили ще бъдат принудително премествани с техническо средство тип “паяк”.

Причината за временната организация е изпълнението на проект на ВиК в района и променения маршрут на линия 13 на градския транспорт.

2023 © Варна е