Мобилно меню

Експозиция "Спасете Почвата" излагат в Морската градина на Варна

Около 85% от почвите в България са подложени на ерозия, целта на проекта е да повиши осведомеността на обществото по този проблем
Експозиция "Спасете Почвата" излагат в Морската градина на Варна

Пътуващата изложба "Спасете Почвата" ще бъде открита в Морската градина на 17-и октомври. Организатор е движение "Спасете почвата" с подкрепата на Община Варна, съобщиха от дирекция „Култура и духовно развитие".

Изложбата включва 15 пана със снимки от събитията и цитати от български експерти, посветени на повишаването на осведомеността за деградацията на почвите и необходимите мерки за предотвратяването на проблема. По данни на Министерството на околната среда и водите около 85% от почвите в България са подложени на ерозия, което води до деградация. Изложбата може да бъде видяна до края на месец октомври.

2023 © Варна е

Правописният маратон “Бъди грамотен” гостува във Варна

Събитието ще се проведе в събота - 20 юли, от 10 до 13 часа на сцена "Раковина" в Морската градина
Правописният маратон “Бъди грамотен” гостува във Варна

Варна посреща за пореден път летния правописен маратон от инициативата  “Бъди грамотен”. Събитието ще се проведе в събота - 20 юли, от 10 до 13 часа на сцена „Раковина“ в Морската градина. Организатори са „Академика БГ“, с подкрепата на Община Варна.

По време на състезанието жителите и гостите на морската столица ще имат възможност да проверят знанията си по български език и да получат безплатни правописни консултации. Организаторите са подготвили тестове в три възрастови групи, а за най-малките са предвидени забавни игри с буквите.

Всички участници, които решат тестовете си без грешка, ще получат награди.

Инициативата "Бъди грамотен" се провежда от 2009 г. с цел да възпитава любов към родния език и да мотивира младите хора да пишат правилно. 

 

2024 © Варна е / снимки: Академика БГ