Мобилно меню

Ограничават трафика във Варна заради мача Черно море - ЦСКА

Вижте къде ще бъде затворено за движение на автомобили в събота
Ограничават трафика във Варна заради мача Черно море - ЦСКА

Във връзка с провеждане на футболна среща между отборите на "Черно море" и "ЦСКА" на стадион "Тича", на 24 февруари, събота, ще бъде преустановено движението по следните улици и булеварди във Варна:

  • За времето от 13:00 ч. до 15:15 ч. по бул. „Осми Приморски полк“ (пътното платно посока курортните комплекси) в частта от кръстовището с бул. „Цар Освободител“ до кръстовището с бул. „Васил Левски“;
  • За времето от 14:00 ч. до 15:15 ч. по бул. „Осми Приморски полк“ (и в двете посоки) в частта от кръстовището с бул. „Цар Освободител“ до кръстовището с бул. „Васил Левски“;
  • За времето от 13:30 ч. до 18:00 ч. по ул. „Никола Вапцаров“  в частта от кръстовището с бул. „Осми Приморски полк“ до кръстовището с бул. „Княз Борис I“.
2024 © Варна е

Правописният маратон “Бъди грамотен” гостува във Варна

Събитието ще се проведе в събота - 20 юли, от 10 до 13 часа на сцена "Раковина" в Морската градина
Правописният маратон “Бъди грамотен” гостува във Варна

Варна посреща за пореден път летния правописен маратон от инициативата  “Бъди грамотен”. Събитието ще се проведе в събота - 20 юли, от 10 до 13 часа на сцена „Раковина“ в Морската градина. Организатори са „Академика БГ“, с подкрепата на Община Варна.

По време на състезанието жителите и гостите на морската столица ще имат възможност да проверят знанията си по български език и да получат безплатни правописни консултации. Организаторите са подготвили тестове в три възрастови групи, а за най-малките са предвидени забавни игри с буквите.

Всички участници, които решат тестовете си без грешка, ще получат награди.

Инициативата "Бъди грамотен" се провежда от 2009 г. с цел да възпитава любов към родния език и да мотивира младите хора да пишат правилно. 

 

2024 © Варна е / снимки: Академика БГ