Мобилно меню

От областна управа предупреждават: Възможни са наводнения

На институциите е указано да координират усилията си и техническите средства за провеждане на дейности при усложнена обстановка да са в готовност
От областна управа предупреждават: Възможни са наводнения

Съгласно метеорологичната прогноза на НИМХ – МОСВ има данни за опасни метеорологични явления, предупреждават от Областната управа във Варна. За днес, 18 ноември 2023 година е обявен „ОРАНЖЕВ КОД“ за опасни метеорологични явления – силен вятър и дъжд за цялата област Варна.

Очаква се вятърът да е с пориви до 30 м/сек., а валежите от дъжд да са с количества 15-35 л/кв.м.

Министерството на вътрешните работи, Главна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Регионалната Дирекция ПБЗН предупреждават, че в резултат на интензивните валежи има опасност от възникване на поройни наводнения пред следващите 48 часа на територията на: община Аксаково - река Батова (р. Изворска и по основната река), община Дългопол - река Камчия (р. Луда Камчия, р. Елешница, р. Голяма Камчия).

Предупрежденията важат за общините Аврен, Провадия, както и за цялото северно черноморско крайбрежие и по конкретно за териториите оттичащи се директно в Черно море. Това са общините Варна, Аврен, Долни Чифлик (р. Фъндъклийска) и община Бяла.

Всички институции ангажирани с провеждането на действия при възникване на критични ситуации са предупредени да координират  усилията, които предприемат и ако е необходимо да оказват помощ и съдействие посредством силите на Единната спасителна система. 

На институциите е указано да вземат допълнителни мерки за повишаване готовността за действие при силни ветрове, да бъдат проверени и приведени в готовност за действие технически средства за провеждане на дейности по компетентност при усложнена обстановка.

2023 © Варна е

Кампания “Не шофирай, ако си пил” се провежда във Варна

Основната цел на инициативата е опазване живота и здравето на младежите, техните приятели, връстници, близки и на цялото общество
Кампания “Не шофирай, ако си пил” се провежда във Варна

Доброволци от дирекция „Превенции“ към Община Варна раздаваха информационни материали и отправяха превантивни послания към спрелите шофьори, призовавайки към отговорно и толерантно поведение на пътя. Проведената акция е в рамките на кампания  „Не шофирай, ако си пил!“ и се организира съвместно от дирекция „Превенции“ към Община Варна, сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР и Общинския съвет по наркотични вещества.

Основната цел на кампанията е опазване живота и здравето на младежите, техните приятели, връстници, близки и на цялото общество. Доброволците призоваваха още за нетърпимост към водачите на моторни превозни средства, употребили алкохол или наркотични вещества. Служителите на сектор „Пътна полиция“ разясняваха законовите последици при установяване на шофьори, употребили психоактивни вещества. 

 

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна