Мобилно меню

Предплатените карти за градския транспорт във Варна вече ще важат за 6 месеца

Срокът на валидността им нараства двойно от 1 януари 2023 година
Предплатените карти за градския транспорт във Варна вече ще важат за 6 месеца
119

От 1 януари 2023 г. се увеличава срокът на валидност на закупените кредити в предплатените карти за пътуване в градския транспорт от 90 календарни дни на 180 календарни дни, съобщиха от общинското предприятие ТАСРУД.

Досега при закупуване или зареждане на сума от 10 лева потребителят получава пакет от 11 часа времепътуване, който е активен в рамките на 90 календарни дни. След изтичане на този времеви интервал остатъчната сума, в случай на наличие на такава, се замразява, а при последващо зареждане на нова сума замразеният остатък от предходния кредит се добавя към новозаредения. От началото на 2023 г., този времеви интервал се увеличава от 90 календарни дни на 180 календарни дни, обясняват от ТАСРУД.

2022 © Варна е

Променят маршрута на автобус №13

Причината за временната промяна на организация е изпълнението на проект на ВиК в района
Променят маршрута на автобус №13
104

От общинска фирма „Градски транспорт“ информират, че от 05 юни 2023 г. (понеделник), автобусна линия 13 ще обслужва гражданите по променен маршрут както следва:

След сп. „Мир“ наляво по ул. „Студентска“ - сп. „Черноризец Храбър“, наляво по ул. „Дубровник“, надясно по ул. „Железни врата“ - сп. „Железни врата“ , надясно по ул. „Евлоги Георгиев“ - „Нов корпус на ИУ“ и сп. „бл.22“, където автобусите ще използват обръщача за престой и маневри.

Няма да се обслужват спирките „Медицински комплекс“, „Сотира“ и „Бриз“.

От дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване”; молят гражданите да не паркират личните си автомобили на обръщача на ул. “Евлоги Георгиев”, срещу бл. 22 след 05 ч. на 05 юни .2023 г., тъй като теренът ще бъде използван от автобусите на “Градски транспорт”.

Паркираните автомобили ще бъдат принудително премествани с техническо средство тип “паяк”.

Причината за временната организация е изпълнението на проект на ВиК в района и променения маршрут на линия 13 на градския транспорт.

2023 © Варна е